Turnsters naar halve finale

reusel/zijderveld • Zes turnsters van gv DOS Vianen zijn er afgelopen weekend in geslaagd om een ticket voor de landelijke halve finale in de wacht te slepen.

Tijdens de kwartfinale in het Brabantse Reusel had DOS in de 2e divisie vijf troeven in handen. Bij de junioren turnden Chloé Gielen en Bailey Lenting een prima wedstrijd. De 4e plaats voor Lenting en de 8e plaats voor Gielen was genoeg voor kwalificatie. Bij de senioren wisten Hannah Hijmering, Linsey Godschalk en Sanne Oost ook een ticket voor de halve finale te veroveren. Juniore Ivon Verkroost trad op zondag aan in de hoogste divisie met een kleine blessure aan haar voet. Hierdoor moest ze kiezen voor een andere sprong met een lagere uitgangswaarde maar dat had verder geen negatieve gevolgen. Ook haar zien we terug in de halve finale medio april.

Zes turnsters uit de B-selectie turnden zaterdag hun tweede regionale kwalificatiewedstrijd in Zijderveld. Goud was er voor Selma Kikach in de categorie instap D3. Haar clubgenootje Femke Verkerk werd 4e waarvoor ze ook nog een bronzen medaille kreeg. Esmee Middelkoop turnde bij de pupil 1, D2 stabiel en werd voor haar 4e plaats ook nog beloond met een bronzen medaille.

SVZ

SVZ behaalde een zilveren medaille door Noëlle den Braber en brons was er voor Tanja Sterk, acterend op niveau D2 categorie pupil 1. Zij zijn beiden verzekerd van een plaats in de finale op 23 april as in Culemborg. Bij de jongste categorie pre-instap was er een zevende plaats voor Mayte Roeland en een negende plaats voor Jasmijn van Weverwijk. Bij de categorie instap werd Linsey van Essen zesde, Britt Scholman achtste, Fleur Runneboom zestiende en Lisa de Leeuw negentiende. Het totale veld bestond uit dertig turnsters. Bij de overige SVZ turnsters in de categorie pupil 1 werd Myrthe Hol zevende, Esmee Holl achtste en Daniëlle van Ballegooijen tiende.

Esther Middag kwam lelijk ten val bij de brug, waarbij ze haar arm brak. Ze werd afgevoerd naar het ziekenhuis, waar ze een operatie onderging.