• Peter Verwolf, rots in de branding, houdt grote schoonmaak.
• Peter Verwolf, rots in de branding, houdt grote schoonmaak. Foto: Peter Verbeek

Everstein eet Ameide kaas van het brood

everdingen • In het duel tussen Everstein en Ameide bleek dat voetbal een onvoorspelbare sport is en blijft. Nadat de gasten pal na rust op 1-2 waren gekomen leken de roodwitten rijp voor de sloop.

Toen de thuisclub kort na elkaar uit spelhervattingen een 3-2 voorsprong had genomen kwam Ameide er echter niet meer aan te pas: 3-2.De bezoekers maakten in de openingsfase de dienst uit.

In de achtste minuut kwam Everstein goed weg. Centrale verdediger Robin Tamming plaatste de bal na een rush perfect in de voeten van Martijn van der Zijden, maar diens schot werd geblokt. De thuisclub speelde de tweede viool, mede doordat het weer heel lastig was om op balbezit te spelen.

Interceptie

Het was dan ook tegen de verhouding in dat de roodwitten in de twintigste minuut de leiding namen. Na een interceptie van Jori Goené op het middenveld kwam de bal via Simon van Zante voor de voeten van Guillermo Ooft. Die benutte de ruimte en opende de score met een laag schot: 1-0. Los van dat onverwachte doelpunt was het spel weinig verheffend. In het vlakke potje werden veel kleine overtredingen gemaakt, en doordat Everstein consequent druk zette op de speler in balbezit boette Ameide gaandeweg in aan scherpte. En als er al gevaar dreigde smoorde Peter Verwolf dat in de kiem. De gelijkmaker viel net zo onverwacht als het openingsdoelpunt. Vijf minuten voor rust kopte Richard den Hartog de bal na een hoekschop voortreffelijk via de binnenkant van de paal in het vijandelijke doel: 1-1. Bij het scheiden van de markt keerde Tamming op de doellijn een kopbal van Van Zante.

Tegenoffensief

Na de pauze werd het spel er niet beter op. In de zesde minuut werd klungelig verdedigen van de thuisclub afgestraft en met een vlammend schot maakte invaller Izaak Westerhout er 1-2 van. Wie had gedacht dat Everstein meteen een tegenoffensief zou ontketenen kwam bedrogen uit. Ameide behield het initiatief en had pech dat een schot van Martijn Bakker via de lat over het doel van de thuisclub verdween. Everstein had het niet meer, maar rond de twintigste minuut keerde het tij. Na een hoekschop schoot Van Zante de bal fraai achter de kansloze doelman Bart Mulckhuyze: 2-2. Amper drie minuten later deed een volgende hoekschop de gasten de das om. Er werd zó lauw verdedigd dat Rick Fierens zijn invalbeurt bekroonde met de achteraf winnende treffer: 3-2. Ameide, dat even nodig had om zich te herstellen van die dubbele tegenslag, wisselde een verdediger voor een aanvaller, maar was niet meer bij machte om de thuisclub nog serieus in moeilijkheden te brengen.