• Yoeri Pot was een plaag voor de Vianense defensie.
• Yoeri Pot was een plaag voor de Vianense defensie. Foto: Peter Verbeek

Elan terug bij Brederodes (zon)

vianen • Brederodes verspeelde in de thuiswedstrijd tegen Saestum een 2-1 voorsprong. De groengelen kwamen daarna zó sterk terug van een 2-4 achterstand dat de punten uiteindelijk werden gedeeld: 4-4.

In de tiende minuut werd Johan van Es door Tasos lltsidis de diepte in gestuurd. Hij ontdeed zich van een verdediger en zette zijn elftal op voorsprong: 1-0. Het gretige Brederodes speelde compact, voerde de taken goed uit en liet de gasten niet aan voetballen toekomen. Halverwege de eerste helft kwamen de Zeistenaren langszij toen Mano Bakkenes een voorzet van de behendige Yoeri Pot goed afmaakte: 1-1. Na ruim een half uur werd Matthew Gabriël door Robin Houtveen in staat gesteld er van dichtbij 2-1 van te maken.

Hoewel de wedstrijd na rust op en neer golfde ging van Saestum de meeste dreiging uit. Rond de vijfentwintigste minuut werd Martijn de Lange van de sokken gelopen. De arbiter liet dat onbestraft, maar floot wél toen Dylan Warmenhoven enkele seconden later een Zeistenaar buiten het strafschopgebied neerlegde. Hij kende Saestum zelfs een pingel toe die door Jeffrey van Maanen werd benut: 2-2. Aansluitend zette Saestum de wedstrijd helemaal op zijn kop. Na een aanval over links scoorde Anass Akharouid een droomdoelpunt, terwijl Bakkenes even later een counter succesvol afrondde: 2-4. In het laatste kwartier toonde Brederodes karakter. Nadat Adil Ahabbad optimaal had geprofiteerd van een verkeerde uittrap van de Zeister doelman (3-4) scoorde Houtveen twee minuten later uit een scrimmage de alleszins verdiende gelijkmaker: 4-4.