Verkeersregelaars gezocht in Vianen

vianen • Stichting Verkeersregelaars Evenementen Vianen start in april weer een nieuwe opleiding voor verkeersregelaars. De opleiding en examinering zijn helemaal gratis. Doel van de stichting is om andere stichtingen en organisaties te ondersteunen bij de opleiding, examinering en kleden van verkeersregelaars.

Stichting Verkeersregelaars Evenementen Vianen (SVEV) bestaat al een paar jaar. In het afgelopen jaren zijn verkeersregelaars, die opgeleid zijn door de stichting, ingezet bij verschillende evenementen in de gemeente Vianen. Zo waren zij aan het werk tijdens de Koningsdag, Avondvierdaagse, de Oldtimerdag, de Paardenmarkt, Sleepbootdagen en tijdens de intocht van Sinterklaas in Vianen.

Maar zoals bij elke organisatie is er verloop in het aantal vrijwilligers en daarom is de SVEV, mede namens alle andere organisaties in Vianen, op zoek naar mensen die opgeleid willen worden als verkeersregelaar. En die vervolgens ook één of meerdere keren per jaar een organisatie uit de brand willen helpen door als verkeersregelaar op te treden.

In het Oosterlicht College vindt er zaterdag 9 april een opleidingsmorgen plaats. Tijdens de opleiding is er onder meer aandacht voor de wet- en regelgeving, inzicht in het verkeer, communicatietips, verkeerstekens en -aanwijzingen. Ook is er aandacht voor agressie in het verkeer. Na de opleiding wordt direct digitaal examen gedaan. Gediplomeerde verkeersregelaars worden na hun diplomering aangesteld door de burgemeester van Vianen en zijn via de gemeente Vianen verzekerd.

Belangstellenden die verkeersregelende taken willen doen tijdens een evenement in de gemeente Vianen kunnen zich opgeven via de website van de SVEV. Daar is een aanmeldformulier te vinden. Op de website kunnen ook vragen aan de SVEV worden gesteld. Mensen die geen computer hebben kunnen zich telefonisch aanmelden bij Kees van den Berg via 0347-376730 of Frank 't Hart via 0347-345832