• Leendert Wijnmaalden tijdens de vorige editie.
• Leendert Wijnmaalden tijdens de vorige editie. Foto: aangeleverd

Beursvloer Vianen weer aanstaande

vianen • De derde editie van Beursvloer Vianen staat weer voor de deur: donderdag 21 april is het zover. Organisatie is in handen van Zorgspectrum, Vereniging Bedrijven Vianen en Omgeving (VBVO), de Ondernemersvereniging Vianen (OVV), gemeente Vianen en Stichting Welzijn Vianen (SWV).

Beursvloer Vianen brengt zzp-ers, serviceclubs, scholen, maatschappelijke organisaties, vrijwilligersorganisaties en overheden met elkaar in contact. Doel: een zogenaamde match tot stand brengen. Het evenement begint met een slag op de gong. Twee uur lang zoeken vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties vervolgens hét bedrijf of dé organisatie die hen aan de felbegeerde spullen, adviezen of menskracht gaat helpen.

Ze stellen zich aan de andere partij voor en proberen deze te interesseren in een match; een dienst en een wederdienst. Hoekmannen brengen partijen bijeen. Iedereen praat met iedereen. Matches worden vastgelegd door een notaris. Nog een slag op de gong betekent het einde van de beursvloer.

In totaal werden er tijdens de vorige keer bijna zeventig matches gesloten. Zo biedt Rotary Vreeswijk/Vianen sinds de vorige editie van Beursvloer Vianen financieel advies aan Speelotheek Vianen, die in ruil daarvoor deelneemt aan Stichting Leergeld. En firma Van Duuren bood aan het slagwerk van orkest Nieuw Leven te vervoeren. In ruil daarvoor stelt Nieuw Leven kaarten voor het voorjaarsconcert beschikbaar. Miele deed ook mee aan Beursvloer Vianen en bood Stichting Welzijn Vianen een kookworkshop aan voor zestien personen, inclusief een lunch. En op haar beurt verzorgde Stichting Welzijn Vianen een cursus mindfulness aan voor twee keer tien personen.


Gratis workshop

Beursvloer Vianen vindt plaats in het Viaanse stadhuis, van 17:00 tot 19:00 uur. Organisaties of bedrijven die mee willen doen, kunnen zich nu al aanmelden via de website. Onder meer Miele, Rabobank Alblasserwaard/Vijfheerlanden en Van der Scheur Logistiek hebben zich al gemeld.

Bovendien biedt SWV een gratis workshop aan voor met name vrijwilligersorganisaties die niet zeker zijn wat zij op de beursvloer te bieden hebben. Deze workshop vindt plaats op maandag 21 maart van 19:30 tot 21:00 uur. Aanmelden voor de workshop of meer informatie opvragen kan bij Adrie Vermaas, via: 06-11435002 of a.vermaas@welzijnvianen.nl.

q www.beursvloervianen.nl