• Danny (links) en Mathieu samen met hun kinderen.
• Danny (links) en Mathieu samen met hun kinderen. Foto: aangeleverd

Eerst hard rennen, dan ontbijten

deil • In Deil vindt zondag 6 maart de jaarlijkse Ontbijtrun voor het goede doel plaats. Het evenement vindt dit jaar voor de derde keer plaats. De opbrengst komt ten goede aan kankeronderzoek.

Om 09:00 uur klinkt het startschot van de Deilse Ontbijtrun en na afloop staat er voor de deelnemers een lekker ontbijt klaar bij gasterij De os en het paard. Vanaf 08:15 uur kunnen deelnemers zich bij de gasterij aan de Deilsedijk 73-75 in Deil inschrijven voor vijf of tien kilometer.

Deelnemers betalen vijftien euro euro inschrijfgeld, dit is inclusief ontbijt, dit bedrag komt geheel ten goede komt aan kankeronderzoek. Deelnemers hebben een leuke, sportieve ochtend en tegelijkertijd steunen ze het goede doel. Daarnaast zijn er betrokken bedrijven uit de regio die sponsoren om dit evenement te kunnen organiseren. Vorig jaar werd er ruim tweeduizend euro opgehaald met het evenement.


Mathieu

Samen met een groep van circa dertig vrijwilligers, is ook Mathieu Goedhart dit jaar weer een van de organisatoren van het sportieve evenement. Hij weet als geen ander hoe ontzettend belangrijk geld voor onderzoek is. Hij vocht zelf ook tegen kanker, met succes. Dit jaar gaat de opbrengst naar kankeronderzoek bij het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam.

Mathieu vertelt: "Aanleiding hiervoor is de behandeling van lotgenoot en goede vriend Danny van Brenk uit Heukelum, die al twee jaar strijdt tegen kanker. Dankzij een goede behandeling in New York is hij nu gelukkig nog bij ons. Het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gaat deze behandeling van Danny naar Nederland halen, zodat meer patiënten met uitgezaaide darmkanker en galwegkanker in Nederland deze effectieve behandeling kunnen krijgen. Dit is een fantastische ontwikkeling en hier dragen wij dan ook graag ons steentje aan bij!" Danny van Brenk moest vorig jaar nog drie ton bij elkaar sprokkelen om de zeldzame behandeling van zijn kanker te financieren. Dat lukte, door middel van een crowdfundingactie. En de behandeling sloeg aan, terwijl hij in Nederland te horen had dat hij nog maar enkele maanden zou leven. Hij richtte vervolgens Hope4Life op, waarmee hij mensen helpt die net als hem te horen kregen dat ze in Nederland uitbehandeld zijn. Zo helpt hij mensen onder meer naar het zoeken van behandelingen in het buitenland en met het opzetten van een eigen crowdfundingsactie.

Lopers, supporters en andere belangstellenden zijn zondagmorgen van harte welkom. Inschrijving is ter plaatse, aanmelding via de Facebook-pagina wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.

q www.facebook.com/ontbijtrun