Wandelroutnetwerk in de waard

alblasserwaard/vijfheerenlanden • Vanaf mei dit jaar wordt in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden een wandelroutenetwerk met knooppunten opgezet.

Het is de bedoeling dat in het nieuwe wandelroutenetwerk de bestaande gemarkeerde routes, de landelijk doorgaande routes en enkele nieuwe verbindingroutes opgenomen worden. Het netwerk van wandelroutes in de streek zal in het najaar klaar zijn.

Knooppuntsysteem

Het wandelroutenetwerk Alblasserwaard-Vijfheerenlanden sluit aan bij omliggende netwerken uit omliggende waarden als de Krimpenerwaard en het Land van Heusden en Altena en wordt onderdeel van het wandelroutenetwerk Zuid-Holland. Er wordt gewerkt met een knooppuntsysteem, net als bij het al bestaande fietsroutenetwerk. Hierdoor is het gebruik van wandelkaarten in principe overbodig.

In het wandelroutenetwerk worden ook veel openbare kades van Waterschap Rivierenland opgenomen. Het netwerk wordt bewegwijzerd met routebordjes en stickers. Deze routebordjes en stickers worden ook geplaatst op openbare kades die in gebruik is zijn bij particulieren (en in eigendom van Waterschap Rivierenland). Oude routebordjes op deze grond worden verwijderd.

Waterschap Rivierenland helpt bij de uitvoering van het wandelnetwerk in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden.