• Lenteconcert in de kerk in Schoonrewoerd.
• Lenteconcert in de kerk in Schoonrewoerd. Foto: stock

Lenteconcert in Schoonrewoerd

schoonrewoerd • Vocaal kwartet La Primavera geeft zaterdag 2 april samen met pianist Ben-Martin Weijand een lenteconcert in de gereformeerde kerk in Schoonrewoerd.

La Primavera bestaat uit vier professionele zangers, te weten: Christina Noppe, Anjolet Rotteveel, John Vredeveldt en Geert van Hecke. Noppe is huisarts in Schoonrewoerd. Ze behaalde op latere leeftijd haar bachelor in muziek en treedt al vele jaren op als zanger met diverse ensembles, tevens als solist met voornamelijk liedrepertoire en af en toe ook als koordirigent. Ze maakt ook deel uit van het Brabantkoor. Rotteveel studeerde in 2000 af aan het conservatorium en maakt deel uit van diverse ensembles en van het Groot Omroepkoor te Hilversum waar zij regelmatig ook als solist optreedt.

John Vredeveldt studeerde wiskunde aan de universiteit van Groningen en later zang aan het conservatorium in den Haag waar hij in 1988 afstudeerde. Hij is een veelgevraagd solist in lied- en oratorium, evangelist, en is tevens ook lid van het Groot Omroepkoor te Hilversum. Van Hecke studeerde aanvankelijk voor ingenieur maar koos vervolgens voor het conservatorium te Antwerpen waar hij zang volgde en in 1991 afstudeerde. Hij maakte deel uit van diverse ensembles en koren, en is veel gevraagd als lied- en oratoriumzanger. Momenteel is ook hij lid van het Groot Omroepkoor te Hilversum.

En dan pianist Ben-Martin Weijand, hij is pianist en begeleider bij het Groot Omroepkoor. Hij studeerde piano aan het Brabants Conservatorium. In 1984 voltooide hij zijn studie. Ben-Martin werkte als begeleider aan de zangafdeling van het Brabants Conservatorium. Ook werkte hij met veel instrumentalisten en ensembles.


Lenteconcert

Het concert van zaterdag 2 april is heel afwisselend. Er worden kwartetten gezongen van Brahms (onder meer op zigeunermelodieën) en van Dvorak, en duetten uit de Moravische gezangen van Dvorak. Verder zingen alle musici ook solostukken: liederen van Wolf, Schubert, Fauré enzovoorts. De stukken worden a cappella of met pianobegeleiding uitgevoerd. Het is een lenteconcert, dus de toon is overwegend licht en positief.

Kaarten voor dit concert kunnen gereserveerd worden via laprimavera068@gmail.com of aangekocht via de musici of via de bankrekening: NL29 RABO 0136 6076 40 van GGM Van Hecke ofwel via huisartsenpraktijk de Wiel in Schoonrewoerd en Leerbroek. De tickets kosten tien euro in voorverkoop en twaalf euro aan de kassa.