• Bibliotheek organiseert een schrijfwedstrijd.
• Bibliotheek organiseert een schrijfwedstrijd. Foto: stock

Aftrap Viaanse schrijfwedstrijd

vianen • Bibliotheek Vianen organiseert in het kader van het Brederodejaar een schrijfwedstrijd, voor zowel jongeren als volwassenen.

Wie een verhaal of gedicht instuurt met het thema 'Brederode' of 'Vrijstad Vianen' maakt kans op plaatsing daarvan in de Brederodebundel, die dit najaar verschijnt. De wedstrijd begint bij de start van de Boekenweek met een feestelijk programma in de Bibliotheek Vianen, op zaterdag 12 maart van 15:30 tot 17:00 uur. Verhalen en gedichten inzenden kan van zaterdag 12 maart tot woensdag 1 juni 2016, per e-mail naar brederodeschrijfwedstrijd@gmail.com. Een jury, bestaande uit lokale schrijvers en dichters, een schrijfdocente en een medewerker van Bruna Vianen, beoordeelt de inzendingen. Zij kiezen de vier winnende inzendingen: het beste verhaal en het beste gedicht van inzenders ouder dan achttien jaar én het beste verhaal en het beste gedicht van inzenders jonger dan achttien jaar. De winnende verhalen worden opgenomen in de speciale Brederodebundel, die de bibliotheek dit najaar uitgeeft in samenwerking met HaESproducties en lokale auteurs.

De aftrap van de schrijfwedstrijd begint zaterdag 15:30 uur met een inloop. Om 16:00 uur is de officiële aftrap met bijdragen van lokale auteurs, bekendmaking van het wedstrijdreglement en het voorstellen van de jury. Om 16:15 uur is er ruimte voor de aftrap van de crowdfundingactie door Steven Hagers van HaES Producties. Om 16:30 uur deelt auteur John Toxopeus zijn schrijftips en Viaanse dichters Leo Hermens en Juliën Holtrigter dragen hun lievelingsgedichten voor.


q www.bibliotheeklekijssel.nl/vianen.