• Luchtfoto van polder Bloemendaal.
• Luchtfoto van polder Bloemendaal. Foto: aangeleverd

Plan voor Bloemendaal

vianen • Stichting De Iris en LEKSTEDEwonen organiseren donderdag 3 maart tussen 18:00 en 20:00 uur een informatieavond over de plannen voor polder Bloemendaal, waar een landgoed met een woonboerderij moet verrijzen.

De boerderij moet het thuis worden voor onder meer een aantal jongeren met een verstandelijke beperking. Naast de jongeren van stichting De Iris is er nog ruimte voor de huisvesting van bijvoorbeeld dementerende ouderen. De tuin om de boerderij moet openbaar toegankelijk zijn, zodat mensen in de polderen en grienden kunnen wandelen. De Iris en LEKSTEDEwonen willen van omwonenden en belangstellenden weten wat zij van de plannen vinden. En of het landgoed bijvoorbeeld toegankelijk moet zijn vanuit Monnikenhof. Moet er een traditionele woonboerderij komen of juist niet? En is er interesse om fruit te plukken en telen op landgoed Bloemendaal?

Belangstellenden kunnen tussen 18:00 en 20:00 binnenlopen in het kantoor aan de Hogelandseweg 44 in Vianen. Het is de bedoeling om na deze avond het definitieve plan in te dienen bij gemeente Vianen.