• Vooral yoga is populair onder 50plussers.
• Vooral yoga is populair onder 50plussers. Foto: stock

50plussers aan het sporten geslagen

vianen • Ruim honderd 50plussers uit Vianen doen mee aan het project 'Vianen beweegt' van Sportservice Vianen. In de maanden februari en maart kunnen de 50plussers in vijf lessen kennismaken met een sport- of beweegactiviteit bij hen in de buurt.

Onder de noemer 'Vianen beweegt' kunnen 50plussers voor vijftien euro een sportactiviteit, de aanbieder en haar leden leren kennen. Er kon worden gekozen uit veel verschillende activiteiten, maar met name yoga, tai chi, swimfitness, pilates, fitness en circuittraining zijn populair. Mensen die zwemactiviteiten willen uitproberen bij Helsdingen kunnen zich daarvoor melden bij de receptie van het sportcentrum. Sportservice Vianen organiseert Vianen Beweegt met subsidie van de gemeente.

Eén van de deelnemende sportaanbieders is Dancing4All. "Vianen Beweegt is een geweldig project om Dancing4all zichtbaar te maken en mensen bij elkaar te brengen doormiddel van dans", vertelt eigenaar Suzanne Riksen "We vinden het belangrijk om voor de doelgroep 50plus meer aanbod in Vianen te creëren. Daarom bieden wij sinds kort en binnen Vianen Beweegt pilates aan. Dit is een milde en effectieve bewegingsvorm voor lichaam en geest. Pilates biedt inspanning en ontspanning. Dit is geschikt voor volwassenen op alle niveaus."


Aansluiten

"De activiteit van Dancing4all sluit precies aan op ons project", vertelt Jorrit Hansen van Sportservice Vianen. "Deelnemers kunnen op hun eigen niveau kennismaken met de activiteit. Alle sportaanbieders hebben er in hun aanbod rekening mee gehouden dat het niveauverschil onder 50-plussers groot kan zijn. Gelukkig kan iedereen daardoor in groepsverband toch op zijn of haar eigen niveau en tempo meedoen. Op die manier blijft het leuk en doe je nieuwe contacten op. Dit vergroot de kans dat deelnemers langer blijven bewegen, en zich daardoor fitter, gezonder en vitaler blijven voelen."

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Sportservice Vianen om over een persoonlijke kennismaking met een activiteit te praten. Met vragen kan contact worden opgenomen met Jorrit Hansen via 0347-778788 of jorrit.hansen@sportserviceprovincieutrecht.nl.