Servia verliest van Cito

vianen • De volleybaldames van Servia verloren zaterdag in sporthal Helsdingen met 0-4 van Cito uit Zeist.

Cito startte met een hoge servicedruk, waar de Viaanse dames het heel moeilijk mee hadden. Binnen de kortste keren stond Servia met 0-5 achter. Door hard werken en een goede servicereeks kwam de thuisploeg terug tot 5-9. Maar Cito wist de gaten in de Viaanse verdediging goed te vinden en scoorde daarmee veel punten: 20-25.

Ook in de tweede set werden door Servia veel punten weggegeven: 21-25.

De derde set begon goed. Door goede midden- en 3 meter-aanvallen kwam Servia op een voorsprong: 7-5. Maar door veel persoonlijke fouten, nam Cito wederom de leiding en gaf deze niet meer uit handen 16-25.

Ook in de vierde set begon Cito met een hoge servicedruk, waardoor de pass niet goed meer aankwam bij de Viaanse spelverdeelster. Toch bleef Servia nog lang in het spoor: 11-11. Beide teams begonnen daarna wat wisselvalliger te spelen. Cito sloeg een gaatje en gaf die niet meer weg: 20-25.