• Groepsknuffel na het doelpunt van Edin Sylejmani.
• Groepsknuffel na het doelpunt van Edin Sylejmani. Foto: Peter Verbeek

Belangrijke zege voor Brederodes

culemborg • Na bijna drie maanden zonder zege heeft Brederodes weer eens gewonnen. In Culemborg werd het dolende Vriendenschaar met 0-1 geklopt.

De dwars over het veld staande harde wind maakte goed voetbal onmogelijk. Beide elftallen hadden veel moeite om daar goed mee om te gaan. Het rommelige spel speelde zich vooral af op het middenveld.

Veel te slap

Aanvankelijk was Vriendenschaar iets sterker. In de vijfde minuut leidde dat tot een goede kans, maar de bal werd veel te slap ingeschoten. Hoewel Brederodes het initiatief geleidelijk overnam bleven de betere kansen voor de blauwzwarten. Keeper Dylan te Niet redde echter knap op een vrije trap van Michael Soepnel, en hield Servanio Martina na bijna een half uur van scoren af. Kort voor rust kon Abdel el Idrissi na twee gele kaarten binnen één minuut gaan douchen.

Ook na de pauze bleef het spel rommelig. Nadat Brederodes goed was weggekomen bij een afstandsschot op de lat sloegen de gasten hun slag. Bij een aanval over rechts gaf Johan van Es een voorzet die door Edin Sylejmani prima werd ingekopt: 0-1. Vriendenschaar bracht prompt twee extra aanvallers binnen de lijnen. De bezoekers kwamen in de greep van de angst. In plaats van vooruit te blijven voetballen lieten ze zich het spel opdringen. Erger was dat vrijwel geen duel meer werd gewonnen. Vriendenschaar was de weg echter nóg meer kwijt dan de groengelen en bracht weinig. Met een sublieme reactie hield Te Niet een spits van Vriendenschaar drie minuten voor tijd van de gelijkmaker af.