• Chaos voor het doel van Everstein. Peter Verwolf houdt grote schoonmaak.
• Chaos voor het doel van Everstein. Peter Verwolf houdt grote schoonmaak. Foto: Peter Verbeek

Brederodes heeft dobber aan Everstein

vianen • Brederodes won afgelopen zaterdag zijn zesde wedstrijd op rij, nu van Everstein. In het redelijk sportieve duel, ontsierd door liefst tien gele kaarten, werd de thuisclub tien minuten voor tijd geholpen door een ongelukkig eigen doelpunt van Rick Fierens: 2-1.

Everstein had, naast de absentie van Sander Bergshoeff, een keepersprobleem en loste dat op door Tim van Zal, doelman van de A1, te laten debuteren. De 18-jarige viel beslist niet door de mand.

Veel dreiging

Vanaf het beginsignaal toonden de roodwitten geen schroom. Ze zochten de aanval als de gelegenheid zich voordeed. De eerste kans was, na een kwartier, voor Brederodes. De veel van vleugel switchende Kevin Bosch, waar veel dreiging van uitging, gaf vanaf links een strakke voorzet. Die werd door zowel Kevin Kroeze als René de Blok gemist, waardoor Everstein kon ruimen. Even later dook Bosch op in het centrum, maar zijn schot werd gepareerd door keeper Van Zal. Halverwege de eerste helft kreeg Everstein zijn eerste kans, en dat was meteen een beste. Doelman Niels Kraaijkamp kreeg een laag schot van Guillermo Ooft onvoldoende onder controle, en in de rebound schoot Simon van Zante de bal naast het Vianense doel.

Het spel liet van beide kanten te wensen over. Het gros van de diepe ballen en passes kwam niet aan, en er was weinig lijn te ontdekken. In het laatste kwartier nam het strijdbare Everstein, dat zichtbaar is opgebloeid onder de nieuwe trainer Peter de Vaal, de teugels in handen. In die fase verdween een vrije trap van Van Zante rakelings naast het Brederodes-doel.

Stevige preek

In de pauze waren de spelers van de thuisclub kennelijk onthaald op een stevige preek. De groengelen zetten eerder druk op de man en de bal, waren veel dominanter, en dat betaalde zich al snel uit. Na een aardige aanval over meerdere schijven werd Dennis Bouwman vrij voor het doel gezet, en met een halfhoog schot zorgde hij voor 1-0.

Na een korte periode waarin Everstein niet mee kon werd Robbie de Roos na bijna een kwartier vanaf de eigen helft aangespeeld. Hij kreeg vrije doorgang maar vond goalie Kraaijkamp op zijn pad. Toch kwam Everstein na zeventig minuten langszij toen Niels Kraaijkamp de bal na een vrije trap van Peter Verwolf door zijn handen liet glippen: 1-1.

In de slotfase kreeg Ooft zijn tweede gele kaart, en werd Brederodes in het zadel geholpen doordat invaller Rick Fierens een vrije trap van Ivo Toxopeus in eigen doel werkte: 2-1. En daarmee kreeg Brederodes iets te veel van het goede.