• Plezier staat voorop tijdens de lessen schooljudo.
• Plezier staat voorop tijdens de lessen schooljudo. Foto: Aangeleverd

Schooljudo van start in Vianen en Lexmond

vianen/lexmond • Basisscholen Het Kompas en PWS uit Lexmond en De Wiekslag uit Vianen doen op donderdag 18 februari mee aan een proefles van het beweegprogramma van Schooljudo.

Kinderen krijgen onder de noemer 'Plezierjacht' een proefles aangeboden, waarbij plezier voorop staat. Een entertrainer van Sport en Bewegen Vianen verzorgt de proeflessen. Schooljudo levert een belangrijke bijdrage aan de sociale en motorische ontwikkeling van kinderen. Voor kleuters, voor basisschoolleerlingen, voor kinderen uit het speciaal onderwijs, maar ook op de middelbare school. Met echte judomatten en complete Schooljudopakken tovert Schooljudo de gymzaal om tot een dojo en zorgen zij voor een totaalbeleving. Samen met de Schooljudo Entertrainer wordt er hard gewerkt aan de waarden vertrouwen, respect, discipline, weerbaarheid, beheersing, samenwerken en heel veel plezier.

Na de zes schoolse lessen hebben deelnemers de mogelijkheid om (gratis) 'na Schooljudo lessen' te volgen bij een lokale Schooljudo club. De lessen in Vianen en Lexmond worden als pilot gebruikt voor een landelijke Plezierjacht.