• Als oudste veldspeler stond de 44-jarige Youssef Braikate zijn mannetje.
• Als oudste veldspeler stond de 44-jarige Youssef Braikate zijn mannetje. Foto: Peter Verbeek

Vianen verkoopt huid duur tegen Odin

vianen • Na twee maanden zonder voetbal weerde hekkensluiter Vianen zich dapper tegen middenmoter Odin. De Utrechters, in alle linies completer dan de tricolores, namen de leiding in de tweede minuut na rust en kwamen pas in de allerlaatste seconde op 0-2.

Tegen het defensief sterke Odin kreeg Vianen zijn eerste kans in de zesde minuut. Na een hoekschop caramboleerde de bal via een verdediger en de lat in de handen van de doelman. De Utrechters, met snelle vleugelspitsen die hun directe tegenstanders vaak hun hielen lieten zien, maakten in de openingsfase de dienst uit. Omdat de eindpass erg zwak was leverden de veelbelovende aanvallen echter niets op.

Rentree

Gaandeweg kwam Vianen beter in zijn ritme. Als het kon schuwden de tricolores de aanval niet. De 44-jarige centrumspits Marco Bouwmeester, terug van weggeweest, was balvast waardoor anderen konden bijsluiten. Op het middenveld werkte de net zo oude middenvelder Youssef Braikate zich eveneens uit de naad. Halverwege de eerste helft zette Odin een aanval over rechts op. Voordat Achmed Achouitar tot een schot kwam wierp doelman Rick Meijer zich voor de bal. Vianen verdedigde af en toe wat onbeholpen, maar had na drie kwartier, mede doordat aanvoerder Terrence Stolp een vrije kans meters naast het doel schoot, nog steeds geen krasje opgelopen. Kort voor het rustsignaal kreeg Braikate zelfs een beste kans Vianen aan de leiding te brengen, maar zijn schot verdween rakelings naast het Odin-doel.

Gebrek aan scherpte

Pal na de pauze maakte Stolp dankbaar gebruik van een moment van gebrek aan scherpte in de Vianense defensie: 0-1. Odin zette aan voor een flink offensief waarin wat kansen en mogelijkheden werden gecreëerd, maar er niet in slaagde zijn voorsprong te vergroten. De aanvallen van de thuisclub werden steeds spaarzamer, maar doordat Odin het collectief uit het oog verloor en verzuimde de strijd te beslissen, bleef de kans op de gelijkmaker aanwezig.

In de slotfase was het vooral aan het ingrijpen van goalie Meijer te danken dat de Utrechters niet tot scoren kwamen. In de slotminuut werd, diep op de eigen helft, een Vianense aanval afgeslagen. Er volgde een counter met drie aanvallers tegenover twee verdedigers. Odin speelde dat keurig uit en Bas Versloot gaf het beslissende tikje: 0-2. "Ik was erg tevreden over het verloop van de eerste helft", zei trainer Martijn Heerkens. "Na rust kwam Odin té gemakkelijk op voorsprong, en konden we onze spitsen te weinig meer bereiken. Pluspunt was het debuut van de 17-jarige Tim Vonk. Hij blijft bij de groep en daar worden nog een paar jonge jongens aan toegevoegd."