Bedrijventerrein ten noorden van Gorinchem

gorinchem • De gemeente Gorinchem heeft plannen om ten noorden van Gorinchem een nieuw regionaal bedrijventerrein te realiseren. Het bedrijventerrein wordt voorzien van windmolens en krijgt een aansluiting op de A27.

Het Rijk, provincie Zuid-Holland en het regiobestuur Alblasserwaard-Vijfheerenlanden hebben bewust voor een bedrijventerrein op deze locatie gekozen. De bedoeling is dat bedrijven zich daar vestigen zodat de dorpen in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden worden ontzien. Het bedrijventerrein wordt ook rechtstreeks ontsloten via een nieuwe op- en afrit op de snelweg A27. Deze nieuwe aansluiting op de snelweg maakt deel uit van de verbreding van de A27 Houten – Hooipolder. Een weg zal het bedrijventerrein met de afslag op de A27 moeten verbinden. De verbindingsweg komt te liggen in het gebied tussen de A27 en de Hoogbloklandseweg. Waar exact is nog in studie. De gemeente Gorinchem moet van het Rijk ook om en nabij 9 megawatt duurzame energie opwekken. Dat zal worden geproduceerd met twee of drie windmolens ten noorden van het geplande bedrijventerrein.

De bestemmingsplannen en Milieueffectrapport liggen sinds 12 februari ter inzage.

De ontwikkeling van het bedrijventerrein krijgt steeds meer vorm. Daarom organiseert de gemeente Gorinchem diverse informatiebijeenkomsten in Gorinchem, Arkel en Hoogblokland. Dit omdat het bedrijventerrein tegen de gemeentegrens met Giessenlanden aan ligt en de aansluiting op de A27 en verbindingsweg op Giessenlands grondgebied wordt gerealiseerd. Er is nog een informatiebijeenkomst op dinsdagavond 1 maart in het stadhuis in Gorinchem van 19:30 tot 21:30 uur en woensdagavond 2 maart in De Hoeksteen in Hoogblokland van 19:30 tot 21:30 uur. Het zijn inloopbijeenkomsten; dus mensen kunnen op elk gewenst tijdstip tussen de aangegeven tijden binnenlopen op de locaties.