• Repetitie Spring Awakening. Jeroen zit op de achterste rij, in het midden.
• Repetitie Spring Awakening. Jeroen zit op de achterste rij, in het midden. Foto: Aangeleverd

Vianees doet ervaring op bij Richter Theaterproducties

Musicaldebuut voor Jeroen Sigterman

vianen/den bosch • De musical Spring Awakennig vierde grote successen op Broadway, was één keer eerder te zien in Nederland en wordt nu opnieuw op de planken gebracht door Richter Theaterproducties.

De musical is gebaseerd op het toneelstuk Frühlings Erwachen van Frank Wedekind uit 1891. Jeroen: "Het verhaal gaat over een groep tieners aan het eind van de negentiende eeuw in het streng gelovige Duitsland. Zij uiten voor het eerst in hun jonge leven hun seksuele frustraties en gevoelens en dat was in die tijd niet helemaal zonder risico. Het gaat over verwarrende emoties, waar ze niet mee om weten te gaan."

Er komen voor die tijd controversiële zaken als homoseksualiteit en abortus aan de orde. De teksten zijn oud, maar eigenlijk nog heel actueel. De muziek is modern. Jeroen: "Die combinatie maakt het voor mij heel gaaf en heel eigen."

Vooropleiding

Jeroen doet momenteel de vooropleiding bij de Academie voor Muziek- en Musicaltheater, onderdeel van de Fontys Hogeschool in Tilburg.

De komende maanden wordt duidelijk of hij daadwerkelijk wordt toegelaten tot deze prestigieuze opleiding. "Ik wil musicalacteur worden. Niet om beroemd te worden. Het gevoel om op het podium te staan is supergaaf, vooral als het stuk iets met je doet."

Authentiek

De Academie voor Muziek- en Musicaltheater legt veel nadruk op de authentieke en solistisch niveau van de studenten. Jeroen: "Ik ben nu al volop bezig met individuele zanglessen van een goede zangdocente. Het is heel spannend hoe mijn zangstem zich de komende maanden gaat ontwikkelen. Aan het eind van het jaar wordt duidelijk of ik word toegelaten."

De musical Spring Awakening is van 14 tot en met 17 maart 2016 te zien in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Meer informatie op:

q www.verkadefabriek.nl