Stedelijk Museum lanceert legowedstrijd

vianen • In het Stedelijk Museum Vianen zijn in april en mei een aantal Viaanse monumenten in Lego te bewonderen. De legobouwwerken maken deel uit van een expositie over de geschiedenis van de stad en haar stadsrechten.

In de aanloop naar deze tentoonstelling zoekt het museum jeugdige, enthousiaste legofans tot en met twaalf jaar die ook een legobouwwerk willen bouwen voor de expositie. Alles mag, als het maar met Vianen, Hagestein, Everdingen of Zijderveld te maken heeft. Bijvoorbeeld de Hofpoort, de Lekpoort, Fort Everdingen, het wapen van Vianen, de kerk... A?jn, het mag naar eigen fantasie. Het mag groot zijn of klein, het mag ook samen met een vriend(in) of klassikaal zijn gebouwd.


Tentoongesteld

De inzendingen worden tentoongesteld in de benedenzaal van het museum. Er zijn drie leeftijdscategorieën. Per categorie is een fraaie prijs te winnen, gesponsord door Blokker Vianen. Het deelnameformulier is verkrijgbaar bij de balie van het museum aan de Voorstraat 97. In het museum is ook meteen alle informatie over de legowedstrijd te verkrijgen. Aanmelden kan ook via de website van het Stedelijk Museum. Bouwwerken moeten tussen 21 en 26 maart worden aangeleverd.


q www.stedelijkmuseumvianen.nl