• De fractie- en bestuursleden van ChristenUnie Vijfheerenlanden.
• De fractie- en bestuursleden van ChristenUnie Vijfheerenlanden. Foto: Aangeleverd

ChristenUnie VHL: 'actief aan de slag'

vijfheerenlanden • De fracties en besturen van de ChristenUnie in Leerdam, Vianen en Zederik gaan nauwer met elkaar samenwerken. Ze doen dat met het oog op de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden, die mogelijk al per 1 januari 2018 een feit zal zijn.

Dat betekent dat er al in november 2017 gemeenteraadsverkiezingen zullen worden gehouden in deze drie gemeenten. "We zijn eind januari bij elkaar geweest om te overleggen en om al vooruit te kijken naar de komende periode", zegt Tirtsa Kamstra, fractievoorzitter van de ChristenUnie in Vianen. "Het was een positieve en open avond waarin een basis is gelegd om vanaf nu actief samen op te trekken en met elkaar te werken aan een helder en duidelijk beeld over waar de ChristenUnie Vijfheerenlanden voor staat en voor gaat."De fracties en besturen vinden het belangrijk om niet stil te staan en af te wachten, maar vooruit te kijken en actief aan de slag te gaan. Kamstra: "Zo hebben we alle tijd om te horen, zien en merken wat er belangrijk is (en wordt) voor de inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden. De aankomende maanden zullen wij regelmatig met elkaar overleggen om zo op belangrijke thema's gezamenlijk met elkaar onze insteek te bepalen."

Om toe te werken naar een inhoudelijk sterk verkiezingsprogramma willen de fracties en besturen op zoveel mogelijk manieren in contact komen met inwoners. Er is inmiddels een Facebookpagina. Kamstra: "Mede door de inzet van social media willen wij mensen bereiken en het gesprek met hen aangaan. Zo willen wij de kennis, ervaring en meningen van onze inwoners horen en dit meenemen in onze keuzes."