Simpele zege van Servia tegen hekkensluiter

vianen • De volleyballers van Servia waren zaterdag zeer scherp tegen hekkensluiter Woerden. Op zakelijke wijze werd de winst binnengesleept: 4-0

Vanaf de start liet Servia zien dat het kampioensaspiraties heeft. Met veel aanvallende combinaties was het blok van Woerden onmachtig en stond er al snel een grote voorsprong op het scorebord. Man of the match Sjoerd Hendrik liet zich aanvallend goed zien. De lange Viaanse middenman had geen kind aan de Woerdense blokkering. Ondanks dat Woerden in de set nog wat terugkrabbelde, won Servia de set gemakkelijk: 25-18.

In de tweede set was een vergelijkbaar beeld te zien. Servia nam in de eerste helft van de set een voorsprong en kon door slimme aanvallen deze steeds verder uitbouwen. De Viaanse mannen blonken vooral uit in het oprapen van de prikballen van Woerden, waarna meermaals op fraaie wijze werd aangetoond dat Servia aanvallend oppermachtig was: 25-18.

In de derde set kwam Woerden er niet aan te pas. Passerlopers Yme Veenje en Martijn Bergink werden goed aangespeeld en scoorden zo goed als alles. Door wat rommelige fouten aan Viaanse zijde kwam Woerden nog tot 10 punten, 25-10.

De vierde set was van groot belang in het kader van het kampioenschap. Servia had echter wat moeite om afstand te nemen in de stand. Pas bij tien punten begon Servia in het ritme te komen. Met een aantal goede services van Martin Zwaan besloten de Vianezen vervolgens de set, 25-16 en 4-0.

Aanstaande donderdag staat de kraker tegen nummer 1 (Shot) op het programma. Er wordt vanaf 20.00 uur gespeeld in sporthal Interweij in Culemborg.