• De TC van Everstein presenteerde Peter de Vaal als nieuwe hoofdtrainer.
• De TC van Everstein presenteerde Peter de Vaal als nieuwe hoofdtrainer. Foto: Peter Verbeek

De Vaal direct aan de slag bij Everstein

everdingen • Everstein heeft afscheid genomen van hoofdtrainer Ton Delfgou, die aan de slag gaat bij hoofdklasser Nieuw Utrecht. Afgelopen donderdagavond is Peter de Vaal als nieuwe trainer gepresenteerd.

Twee weken geleden is Delfgou door Nieuw Utrecht gevraagd of hij daar na de winterstop wilde beginnen. "Dit was voor mij een mooie kans én uitdaging", vertelde Delfgou. "Nadat afgelopen vrijdagmiddag de laatste details zijn besproken zijn we rond gekomen."

De Technische Commissie van Everstein was al bezig met de opvolging van Delfgou, die anderhalf jaar hoofdtrainer is geweest. Er is gesproken met vijf van de twintig kandidaten, en daarvan zijn met twee vervolggesprekken gehouden. De keuze viel op Peter de Vaal, en dat stond los van het feit dat die meteen beschikbaar was. De Vaal heeft woensdagavond uitvoerig gesproken met de vijfkoppige spelersraad van Everstein, en aansluitend met de TC. De avond erna is de selectie geïnformeerd, waarna De Vaal voor de eerste keer met zijn spelers heeft getraind. Peter de Vaal (56), woonachtig in Ameide, begon in 1979 als jeugdtrainer bij het niet meer bestaande DMC (Dordrecht). Achtereenvolgens was hij, in diverse functies, werkzaam bij o.a. Groote Lindt, Barendrecht, BVCV, IFC, ODS/Vreeland, Dubbeldam, Wieldrecht, Ameide en Vuren.