• Aanvaller Jori Goené kwam er tegen Focus '07 niet aan te pas.
• Aanvaller Jori Goené kwam er tegen Focus '07 niet aan te pas. Foto: Peter Verbeek

Dubbele pech voor ploeg uit Everdingen

Everstein na verlies in zorgen

everdingen • Everstein zag verder zijn spelmaker Sander Bergshoeff na een uurtje afhaken doordat zijn schouder uit de kom schoot.

De thuisclub liet het feller voetballende Focus '07 in de openingsfase ongehinderd vanaf de eigen helft opbouwen. Pal na een argeloos schotje van Sander Bergshoeff plaatsten de gasten in de negende minuut een venijnige tegenstoot waaruit Michael Pardon de score van dichtbij opende: 0-1.

Na die treffer stak Everstein meer energie in zijn spel waardoor er meer druk te staan op de laatste linie van de gasten. Aanvallend kon Everstein zijn draai niet vinden. Jori Goené bleef onzichtbaar, terwijl Simon van Zante nauwelijks in balbezit kwam.

Guillermo Ooft was af en toe driegend, maar de goede eindpass blijft zijn manco.

Na een half uur werd Rick Fierens door keeper Michel Sprong van de gelijkmaker afgehouden, en in de rebound kopte de centrale verdediger de bal over het doel. De tegenstoot van Focus '07 was dodelijk, want Joris van Santen bracht de stand daaruit op 0-2. Voor rust redde sluitpost Regilio van Renswouw op een prachtig schot van Van Santen, wiens stiftje kort daarna werd gekeerd door de lat.

Aansluiting

Everstein raapte de scherven in de rust met succes bij elkaar. Al in de derde minuut zorgde Van Zante, op aangeven van Ooft, voor aansluiting: 1-2.

Everstein trok de wedstrijd naar zich toe maar kreeg de kous tien minuten later op de kop. Uit een vrije trap raakte Jeroen Mioch de onderkant van de lat, en in de rebound was Joey Hoffmans het meest attent: 1-3. Everstein kreeg even later een volgende domper op zijn bordje.

Sander Bergshoeff

De doorgebroken Sander Bergshoeff werd neergelegd, waarbij zijn schouder uit de kom schoot.

Hoewel Roderick van Duinen en Walter Snoek op het middenveld beter uit de verf kwamen dan voor de pauze kon Everstein zijn gasten niet meer bij de keel grijpen.

Het duel werd gaandeweg steeds rommeliger. Enerzijds kreeg de thuisclub, via invaller Jently Lemmer en een schot op de paal van Mark den Hertog, nog kansen op de aansluiting, anderzijds had het ook 1-4 kunnen worden als Van Renswouw een kopbal van Joost van Willigenburg niet schitterend had gepakt.