BGS gooit schakers Lekstroom uit de beker

vianen • Het viertal van Lekstroom moest het in de eerste ronde van de bekercompetitie opnemen tegen het sterke BSG. De Bussumers wonnen met 1-3.

Achteraf was Aart Baas na de opening niet erg tevreden over de manier waarop hij de partij voortzette. Hij verloor een toren voor een loper, bleef zoeken naar een oplossing, maar moest toezien hoe een gevaarlijke vrijpion hem fataal werd: 0-1.

Charlotte Moons had in Bert Kieboom een sterke tegenstander. Die was op de damevleugel de baas met twee vrijpionnen, maar Moons viel aan met pion, dame en paard. Kieboom liet het niet op een eindspel aankomen, koos eieren voor zijn geld en besloot tot remise: 0,5-1,5.

Arie Post speelde zijn gebruikelijke opening en leek goed te staan na de winst van een pion. Hij gaf zijn opponent echter een grote kans om aan te vallen. Post hield zijn stelling met moeite intact en ging direct in op het remiseaanbod: 1-2. Aan het eerste bord speelde Colijn Wakkee met zwart een vertrouwde partij: zoiets duurt bij hem de hele avond en steevast moet hij in de laatste paar minuten de beste zetten zien te vinden. Deze keer had hij een tegenstander die tijd genoeg had, alles overzag, na een wanhoopsoffer van Wakkee met zijn koning over het hele bord wandelde en uiteindelijk won: 1-3.