Servia met moeite naar laatste zestien

vianen • In het bekerduel tegen Vives 4 is het vrouwenteam van Servia met de schrik vrij gekomen. Na een fikse inzinking in het midden van de wedstrijd herpakte de ploeg zich precies op tijd.

Dankzij een benauwde 3-2 zege drong Servia door de laatste acht van de bekercompetitie. In de openingsset speelde de thuisclub vrijwel vlekkeloos. Door een goede opbouw en degelijk spel werd Vives 4, waar in de competitie met 4-0 van werd gewonnen, op een onoverbrugbare achterstand gezet (25-17): 1-0.

Servia dicteerde ook in de tweede set, maar na enkele zwakke passes stokte het ritme en werd het spel erg onrustig: 19-25 Het lukte de thuisclub niet om zich over de teleurstelling heen te zetten. Niemand was in staat het roer om te gooien, zodat ook de derde set naar Vives 4 ging (16-25): 1-2. De doelstelling om deze bekerronde te overleven zorgde in de volgende set voor een betere instelling van de Vianense volleybalsters. Ofschoon de passing zwak bleef kwamen de ballen nu beter aan: 25-22. In de vierde set haalde de thuisclub bijna het niveau van de eerste set, en dat was voldoende om Vives 4 te kloppen (15-11): 3-2.

"Wegens blessures en de zwangerschap van een van de speelsters was degradatie vorig seizoen onafwendbaar", vertelt Jan Stekelenburg, sinds anderhalf jaar trainer/coach van het vrouwenteam.

"Gelukkig zitten we nu weer ruim in de speelsters, en dan zie je dat we eigenlijk veel te goed zijn voor de tweede klasse. Halverwege de competitie staan we 10 punten los van Vives 4, de tegenstander van de laatste bekerwedstrijd. Bovendien is Jessica Beijen na de winterstop terug van zwangerschapsverlof. Het gaat de goede kant op, en wat mij betreft heb ik het team ook volgend seizoen, in de eerste klasse, onder mijn hoede."