Swingend Dance Event in Everdingen

everdingen • Liefhebbers van soul, funk, disco, latin en andere dansnummers kunnen vrijdag 30 december terecht in poppodium The River in Everdingen tijdens een Back 2 my Youth Dance Event. De professionele coverband Requesting Da Groove verzorgt samen met dj Henri Geerlings een swingend dansfeest voor 30-, 40- en 50-plussers.

Requesting da Groove is een nieuwe, professionele soul- en danceclassics feestband, met blazerssectie. "Band en dj steken elkaar niet de loef af, maar streven juist collectief naar het bedienen van het publiek. door hen in extase te brengen met de beste en bekendste 60's/70's/80's/(early)90's soul-, funk-, disco-, reggae- en latin pop danceclassic hits", zegt voorzanger Gerrit Versluis. Hij is tevens één van de organisatoren van het feest.

In de basis wordt met Back 2 my Youth volgens Versluis ook geageerd tegen het gebrek aan uitgaansmogelijkheden voor de 40-plusser die wil dansen op de muziek van zijn/haar tijd. "Er zijn weinig gelegenheden die structureel aan deze doelgroep denkt; men moet eerst op zoek naar een organisator van dit soort evenementen en dan maar hopen dat het een beetje in de buurt is. Er zijn zeker al concepten die werken, zoalsDiscotrain, 40 Up, 33 plus en Boogie Nights, maar deze brengen niet een professionele liveband mee."

In de band spelen klinkende namen uit het circuit, zoals percussionist Martin Verdonk, saxofonist Miguel Boelens en gitarist Danny Maaskamp.

De feestavond begint om 21:00 uur en duurt tot ongeveer 3:00 uur. Kaarten in de voorverkoop kosten 15 euro, aan de deur 20 euro.

Meer informatie op de website:

q back2myyouth.com