De Hel van Rhenoy klaar voor de start

rhenoy • De Stichting Wielerronde Rhenoy organiseert zondag 15 januari het eerste grote evenement van 2017: de 23e Rhenoyse veldtoertocht.

De tocht staat bekend als 'De Hel van Rhenoy'. Deelnemers maken kennis met een gevarieerd on en off road parcours van 25, 35 of 45 kilometer door de Betuwe en langs de Linge. Het parcours gaat niet alleen over de weg, maar ook over boerenerven en door boomgaarden, weilanden, grienden en bos. Het parcours doorkruist landgoed Mariënwaerdt en gaat langs een deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit evenement trekt al jaren vele mountainbikers uit de directe omgeving en ver daarbuiten. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de veldtoertocht extreem zwaar zijn. Berucht zijn de 'Glibberdijk', de 'Kluunstrook' en ook 'de Hel van Rhenoy'.

Start en Finish

De inschrijving vindt plaats van 9:00-10:00 uur. De organisatie hoopt dat zo'n twee á driehonderd mountainbikers deelnemen. "Voor slechts € 5,- (voor NFTU-leden € 4,-) is de deelnemer verzekerd van een geweldige fietservaring, een kopje koffie of thee en een appeltje voor de dorst." Bij rustpunt Mariënwaerdt en dorpshuis 'de Betuwe Poort' staat een afspuitploeg of - apparaat klaar om de fietsen van de Betuwse klei te ontdoen. Rond het middaguur keren de renners terug in de Betuwe Poort om van een welverdiend kopje erwtensoep te genieten.

Een hoogtepunt is de presentatie van Miss Rhenoy rond 13:00 uur. Al sinds de eerste wielerronde van Rhenoy wordt één van de Rhenoyse tienerdames gekozen tot Miss Rhenoy. Stichting Wielerronde Rhenoy wil met de 23e Rhenoyse veldtoertocht, na de succesvolle zomereditie, de ranking van twee naar drie sterren brengen. Dit is de hoogste erkenning die de NFTU aan een toertocht kan geven.