• Royal Leerdam Crystal organiseert een oliebollenrondleiding.
• Royal Leerdam Crystal organiseert een oliebollenrondleiding. Foto: stock

Rondleidingen door Kristalfabriek

leerdam • Royal Leerdam Crystal organiseert dit jaar een speciale oliebollenrondleiding in de Kristalfabriek tussen kerst en oud en nieuw.

De Kristalfabriek gaat exclusief open op woensdag 28 en donderdag 29 december. De rondleidingen beginnen op beide dagen om 12:00 uur. Royal Leerdam Crystal belooft dat deelnemers "gloeiend" gaan genieten van de excursie in de fabriek, de bakermat van de Nederlandse glas- en kristalcultuur. Onder begeleiding van een ervaren gids worden deelnemers door de eeuwenoude Leerdamse Kristalfabriek geleid, terwijl het ambacht van het glasblazen op een heldere wijze wordt uitgelegd.


Meester-glasblazers

Deelnemers kunnen zich warmen aan de gloed van de ovens terwijl ze getuige zijn van meester-glasblazers die op ambachtelijke wijze het hete, vloeibare kristal tot de prachtigste kunst- en sierobjecten omvormen.

Het programma omvat een ontvangst met een kopje koffie of thee en oliebol in de Kristalwinkel. Vervolgens is er een introductie over Royal Leerdam Crystal en wordt de beroemde film 'Glas' getoond. Tot slot is er de rondleiding door de eeuwenoude fabriek. De rondleiding begint om 13:00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.

Vooraf aanmelden voor de rondleiding moet via: 0345-636545 of info@royalleerdamcrystal.nl. Hier is ook meer informatie over de kosten te verkrijgen. De Kristalfabriek is toegankelijk vanaf twaalf jaar en beschikt niet over voorzieningen voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.