• Huis ter Leede houdt een woonwensenonderzoek.
• Huis ter Leede houdt een woonwensenonderzoek. Foto: 123rf.com

Huis ter Leede onderzoekt identiteit

leerdam • Mensen kiezen voor woonzorgorganisatie Huis ter Leede mede vanwege haar protestantse christelijke grondslag. Dit blijkt uit de voorlopige resultaten van het woonwensenonderzoek dat de organisatie laat doen.

Huis ter Leede werd ruim veertig jaar geleden opgericht door ruim twintig kerken uit Leerdam en omgeving. Nog steeds maken deze afgevaardigden deel uit van de raad van toezicht en de identiteitscommissie van Huis ter Leede. Hoog tijd voor onderzoek, vond de woonzorgorganisatie, om te te achterhalen waarom mensen juist kiezen voor de bewuste woonzorgorganisatie. Ruimte voor zorg voert dit onderzoek uit. Het afgelopen jaar werden bewoners van Huis ter Leede, hun contactpersonen en ook bewoners van de aanpalende flats Rondas en Buikelaar ondervraagd over hun keuze voor Huis ter Leede. Er is gepeild waarom zij gekozen hebben om hier te wonen. Ook de ontwikkelingen qua bevolkingsopbouw in Leerdam en omgeving zijn meegenomen.

Uit de tussentijdse resultaten blijkt dat mensen vooral kiezen voor Huis ter Leede juist vanwege die protestants, christelijke grondslag. Ook de kwaliteit van de appartementen speelt een rol. De bewoners van de zorgappartementen stippen de 'goede zorg' aan en ook het gegeven dat er snel plaats is bij Huis ter Leede is van belang.

Begin 2017 wordt het woonwensenonderzoek van Ruimte voor zorg voortgezet onder de leden van de kerken. Centrale vraag daarbij is: 'Blijven de huidige leden van de kerken kiezen voor Huis ter Leede als zij zorg nodig hebben?'


q www.huisterleede.nl