Karige beloning voor sterke WHV-heren

etten leur • De heren van WHV verloren in Etten-Leur van Rowi met 3-1.

WHV werkte zaterdag hard en speelde bij vlagen prima volleybal. Toch moest de ploeg tegen de nummer twee genoegen nemen met één set. Daarmee staat WHV op een tiende plek. In het nieuwe jaar moet de ploeg aan de bak om nacompetitie te ontlopen. WHV kwam prima uit de startblokken. Er werd vrijuit aangevallen en dankzij goed serveerwerk werd de sterke aanval van Rowi ontregeld. De thuisploeg was zichtbaar van slag. Met een slimme bal van de goed spelende René Roth werd de eerste set in het voordeel van WHV beslist. In de tweede set herpakte Rowi zich. WHV liep in het begin een kleine achterstand op die het niet meer gedicht kreeg, zodat de stand gelijk werd getrokken. In de derde set trok WHV het initiatief weer naar zich toe. Rowi had grote moeite met het sterke verdedigende werk aan Asperense zijde. WHV knokte voor wat het waard was en nam brutaal een voorsprong. Helaas stokte de productie bij de 20 en zag WHV de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. In plaats van een 1-2 voorsprong keek de Asperense ploeg tegen een achterstand aan. In de vierde set sloeg Rowi met ouderwets aanvalswerk toe. Hoewel de gasten een opleving kenden halverwege de set was het gat te groot om de thuisploeg in problemen te brengen. Opnieuw een nederlaag voor WHV, maar wel een wedstrijd waar de ploeg vertrouwen uit kan putten.
Zaterdag 14 januari speelt WHV in Capelle aan de IJssel tegen VCN.