Goed spelende WHV dames halen maar één punt uit Bergschenhoek

bergschenhoek • De dames van WHV verloren zaterdag in Bergschenhoek met 3-1 van Volley2B.

De laatste weken werd er door het team uit Asperen beter gespeeld en het spel van de tegenstander zou de WHV dames wel liggen. Bovendien was het de laatste wedstrijd van het seizoen voor verdedigster Jolijn Onvlee. Zij vertrekt voor haar werk naar het buitenland. Een extra motivatie voor het team om haar met een mooie winst afscheid te laten nemen. Helaas liep het niet zoals gedacht en ging WHV - via een eindstand van 3-1 - slechts met een puntje weer naar huis. Het spel geeft echter genoeg aanleiding te denken dat de thuiswedstrijd in maart nog erg spannend kan worden. De eerste set werd op volle kracht gestart en gewonnen. De dames zaten er goed in. Met een mooie servicereeks van Eline Katerberg werd een achterstand snel weer omgebogen. Een aantal slim geplaatste ballen aan het einde van de set zorgden ervoor dat de dames uit Asperen het eerste punt pakten.

Vertrouwen

Met veel vertrouwen begon men dan ook aan de volgende set. Er werd hard gewerkt, maar WHV kwam net te kort. Volley2B had een goede middenaanval waar de verdediging van WHV geen antwoord op had. Het bleef echter spannend tot het einde. Helaas viel het kwartje de verkeerde kant op voor WHV: 22-25 voor de thuisploeg. Met nog minimaal twee sets voor de boeg kon de wedstrijd alle kanten op. WHV zette vooral druk via de service. WHV had enkele punten achterstand, maar passer-loper Bernadet Arendsen zorgde ervoor dat de spanning weer terug in de wedstrijd kwam door een ijzersterke servicebeurt. Helaas kon het tij niet meer worden gekeerd en werd het 25-21 voor Volley2B. De vierde set werd alles gedaan om gelijk te komen. Romy van Wijk scoorde ballen uit de meest onmogelijke posities, maar helaas moest WHV ook deze set afstaan aan Volley2B. Enigszins teleurgesteld kijken de dames terug op deze wedstrijd. Het gevoel dat er meer in had gezeten overheerst.

De komende weken zal er hard getraind worden om klaar te staan na de kerstvakantie. De eerstvolgende wedstrijd is op 14 januari in Vlaardingen tegen de dames van Move4U.