• Mats van 't Pad en Ans van Hoogdalem in actie tijdens de mixwedstrijd.
• Mats van 't Pad en Ans van Hoogdalem in actie tijdens de mixwedstrijd. Foto: Aangeleverd

Sterke invalbeurt voor Mats van 't Pad

Fraaie overwinning BCL

leerdam • Met Mats van 't Pad, als invaller voor Jan-Peter Sprong, deden de Leerdamse badmintonners goede zaken. Het punt van de herendubbel moest aan BC 70 Veluwe worden gegeven. Jeffrey van Luijn en Mats van 't Pad konden geen stempel op de wedstrijd drukken.

Harde smashes

Een heer van de gasten had heel harde smashes en het tempo van het spel lag hoog, waardoor het lastig bij te benen was voor de nog jonge invaller Mats.

Meltem van 't Pad en Ans van Hoogdalem hadden weinig moeite tijdens hun damesdubbel. Met de stabiele slagen konden de dames aan de overkant Meltem en Ans geen moment uit hun spel brengen. De tweede set werd door BC Leerdam dan ook snel en overtuigend gewonnen met 21-5.

Schijnslagen

De singlepartij van Jeffrey van Luijn was niet spannend. Hij liet zijn tegenstander alle hoeken van het veld zien. Vooral de schijnslagen van Jeffrey werkten erg goed en daar heeft hij veel punten mee gescoord.

In de uitwedstrijd in Vaessen had Meltem van 't Pad nog een zware dobber aan de eerste dame, dit keer speelde Meltem haar goed uit.

In de twee sets van dit duel lag het tempo van het spel laag, waardoor Meltem rustig kon bepalen waar ze de shuttle ging slaan. Ze haalde simpel het punt binnen voor Leerdam. Mats van 't Pad heeft een goede single gespeeld tegen de tweede heer. In de eerste set ging het gelijk op en was er spanning bij het publiek op de tribune.

Initiatief

Mats hield vol en won knap met 25-23. In de tweede set had Mats steeds het initiatief en won hij met ruimere cijfers. Een opmerkelijke prestatie voor de invaller.

Ans van Hoogdalem had het niet moeilijk in haar single. Ze speelde de shuttle diep achterin het veld en slaagde er vaak in met een snelle drop punten te maken. Na twee sets kon ook bij haar het punt genoteerd worden op het wedstrijdformulier. Zodoende begonnen de Leerdammers met een duidelijke 5-1 voorsprong aan de mixen.

Mix

De eerste mix met Mats van 't Pad en Ans van Hoogdalem werd niet gewonnen, maar het Leerdamse tweetal speelde wel goed samen.

Er werden door het duo van de thuisclub helaas te veel voorspelbare shuttles gespeeld, zodat de tegenstanders al naar de juiste plek konden lopen om vervolgens de shuttle snel weg te leggen in het veld van Mats en Ans.

Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad daarentegen wonnen overtuigend met 21-12 en 21-11, zij speelden een stabiele wedstrijd.

Uitslag

De complete uitslag van het duel tegen BC 70 Veluwe is als volgt:

MD: 11-21 13-21, VD: 21-11 21-5, ME1: 21-6 21-7, VE1: 21-8 21-10, ME2: 25-23 21-12, VE2: 21-10 21-14, GD1: 16-21 15-21 en GD2: 21-12 21-11.