• ASH-aanvaller Folkert van der Werf rukt op.
• ASH-aanvaller Folkert van der Werf rukt op. Foto: Jeroen de Bruin

ASH en MVV'58 scoren niet in restant

hellouw • ASH en MVV'58 wisten zaterdag in het restant van ruim een half uur niet te scoren. Dus bleef het 0-0.

Destijds werd de wedstrijd vanwege een blessure van de scheidsrechter gestaakt. De belangen voor beide ploegen liepen uiteen. MVV'58 wilde winnen om de achterstand op lijstaanvoerder GVV'63 te verkleinen. Voor ASH zou weer een gelijkspel tegen een topploeg mooi zijn. ASH-trainer Gerrit Molenaar was daarom met 0-0 best tevreden: "Dit is een mooi slot van de eerste competitiehelft. ASH is een jonge ploeg in opbouw. Dan is het verdienstelijk tegen sterke teams als Arkel, GVV'63 en MVV'58 een punt te pakken. In het begin hadden we moeite om onder de druk uit te komen, maar daarna ging het goed. Het was soms zenuwslopend, want in zo'n korte partij kan de ploeg zich geen fout veroorloven." Na een vrije trap van Raghed Abouna kreeg MVV'58 al vroeg kans op een voorsprong. Berry van Waarden mikte onzuiver. Uit een pass van Remon Steenbruggen schoot Arjan van der Meijden voor ASH in, maar keeper Rick van Ginkel redde. Een voorzet bood MVV'58 een nieuwe mogelijkheid, maar Bart Grandia kopte naast. Bij een schot van Jordy van Helden bracht ASH-keeper Rik Verploegh redding. Op aangeven van Lloyd Hobo kon Patrick van den Hurk in de ASH-linies penetreren, maar hij schoot over. In de 23e minuut keken de toeschouwers vreemd op: scheidsrechter Dirk de Ruiter gaf het eindsignaal. "Ik dacht dat er maar 22 minuten hoefden te worden gespeeld.", aldus de arbiter. De rest werd daarna alsnog afgewerkt. Veel kansen kwamen er niet meer. Dus bleef het 0-0.