Uiterst efficiënt SVS'65 wint weer eens

spijk • Voor het eerst sinds 27 oktober won SVS'65 weer eens. Tegen TEC was een gelijkspel de verhouding, maar SVS'65 was veel effectiever. De ploeg uit Spijk won afgetekend met 4-0.

De gasten uit Tiel lieten zien goed te kunnen voetballen. Zeker na rust, toen het al 3-0 stond, waren ze sterker. TEC kreeg kansen op een doelpunt, maar doelman Björn in 't Veld verving de geblesseerde Raymon Kaarsemaker uitstekend. "Vandaag wilde ik koste wat kost winnen", zei trainer Glenn Calor. "Het begin van ons seizoen was best goed, maar we pakten weinig punten. Daarna misten we te veel mensen om stabiel te presteren." Zeker de afwezigheid van de geblesseerde Bennie Boeijink blijkt een gemis. "De jongens die erin staan pakken het prima op, maar je kunt niet verwachten dat die meteen zijn niveau halen." De matige pot was voor rust in balans. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Jeremy de Vries stuurde Robin IJselstijn diep. De aanvaller schoof de bal knap in de verre hoek: 1-0. Vlak voor rust liep SVS'65 verder uit. Mark Kramer kreeg ruimte op links en stelde Maikel van Schaften in staat 2-0 te scoren. Voor rust viel ook de 3-0: Michael Kooijman scoorde uit een vrije trap. Na rust kwam SVS'65 er amper meer aan te pas. De handige TEC-linksbuiten Antonio Visser kreeg prima mogelijkheden, maar Björn in 't Veld hield zijn doel schoon. Pas tegen het einde van de wedstrijd kwam de thuisploeg tot enkele aardige aanvallen. De allerlaatste was raak. Na een voorzet van Ferdi Scheurwater bood IJselstijn een niet te missen kans aan Van Schaften: 4-0. "We hebben na rust geluk gehad dat Björn goed stond te keepen", besefte Calor. "Anders krijg je misschien snel de 3-1 tegen en kan het nog lastig worden." Calor wil nu verder bouwen aan zijn jonge ploeg. "Geen probleem, we hoeven geen kampioen te worden."