• Rebecca Versluis, Monique Donga, Pascal Usmany en Sjaak Versluis.
• Rebecca Versluis, Monique Donga, Pascal Usmany en Sjaak Versluis. Foto: Geurt Mouthaan

VOS houdt quiz 'Slimste ondernemer'

leerbroek • Netwerken en tegelijkertijd kijken wie de slimste ondernemer is; dat kan donderdag 19 januari bij de quiz die Vijfheerenlanden Ondernemen Samen (VOS) samen met MKB-Personeel houdt in Leerbroek.

Er brandt een knapperend vuurtje in de houtkachel, de jukebox zorgt voor sfeervolle muziek en de bar staat klaar om gasten te ontvangen. Grand café De Vergulde Kip aan de Middelkoop 86 is de perfecte plek voor de nieuwjaarsontmoeting van de VOS. Zeker omdat er naast het overbrengen van de beste wensen weer een quiz op het programma staat. De deelnemers strijden om een beker en de titel 'De slimste ondernemer uit de streek'. "Wij boden vorig jaar aan de nieuwjaarsbijeenkomst bij ons in De Vergulde Kip te houden", blikken Rebecca Versluis en haar vader Sjaak het bedrijf MKB-Personeel terug. "We stelden voor dat te combineren met een activiteit waarbij interactie en competitie centraal staan. Want ondernemers zijn per definitie bezig met competitie, ze willen altijd de beste zijn."

Een voorstel dat het bestuur van de VOS gelijk omarmde. "Het werd een daverend succes", vertellen voorzitter Monique Donga en vice-voorzitter Pascal Usmany. "De aanwezig waren enthousiast en waardeerden het hoog. Als VOS houden we elf bijeenkomsten per jaar waarvan zeven avonden een informatief karakter hebben. De nieuwjaarsborrel had nog geen invulling en de quiz paste daar perfect in. We hoefden niet lang na te denken om dit nog een keer op te zetten."

Tijdens de quiz worden vragen gesteld aan de hand van drie thema's. Sjaak Versluis: "In de eerste plaats gaat het om zakelijke kennis, dingen die je als ondernemer dient te weten. Daarnaast stellen we vragen over de streek en over algemene ontwikkeling. Want ook op die onderdelen moet je als zakenman of -vrouw mee kunnen praten." Monique vult hem aan: "Vooraf en achteraf is er gelegenheid tot netwerken. De quiz zorgt voor een leuk opschudeffect, zodat je daarna een andere insteek hebt voor het aanknopen van een gesprek."

Insteek is wel om meer deelnemers naar De Vergulde Kip te lokken. Juist ook ondernemers die nog geen lid zijn van de VOS zijn welkom. "We hopen hiermee bekender te worden. De VOS heeft nu 55 leden, terwijl er in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden vele honderden bedrijven zijn. We willen hen graag kennis laten maken met de VOS en met de meerwaarde die het netwerken en het delen van kennis met zich meebrengt. De quiz is een leuke en ontspannen manier voor een eerste ontmoeting. Ook ondernemers van buiten ons werkgebied Alblasserwaard-Vijfheerenlanden zijn welkom."

Deelname is gratis, aanmelden is wel nodig: info@vos-ondernemen.nl.


Geurt Mouthaan