Vijfde overwinning op rij voor Viko

vianen • De korfballers van VIKO uit Vianen boekten dit weekend tegen Hellas'63 hun vijfde overwinning op rij: 23-18. Maar daar zag het aanvankelijk helemaal niet naar uit.

Na de eerste helft leek het alsof VIKO het eerste verlies van het seizoen zou lijden tegen Hellas '63.

Langszij

Echter, in de tweede helft keerde het tij. VIKO wist langszij te komen (14-14) en vervolgens direct een kleine voorsprong te pakken. In de laatste tien minuten bouwde VIKO de voorsprong langzaam maar zeker verder uit.

VIKO oogde in de eerste helft mat. Men liet zich om de haverklap aftroeven door het fysieke spel van Hellas. Hoewel de aansluitingstreffer regelmatig werd gevonden, lukte het toch niet om langszij te komen. De Viaanse korfballers keken bij rust dan ook nog steeds tegen een achterstand van twee goals aan.

Meer beleving

In de tweede helft toonde VIKO beduidend meer beleving en aan de hand van de sterk spelende Vikash M. Missier en Jorien Elbertsen werd de achterstand omgebogen in een voorsprong. Echter doordat Hellas ook scoorde, bleef de wedstrijd tot het einde toe spannend.

Pas in de laatste tien minuten breidde VIKO de voorsprong verder uit en daardoor stond uiteindelijk toch nog een eindstand van 23-18 op het scorebord. De ruime overwinning gaf echter geen goed beeld van de spanning die de wedstrijd met zich meebracht.

Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Tiel '72 op het programma. Hoewel de tegenstander op de zesde plaats staat, blijft deze ploeg toch altijd een geduchte tegenstander voor VIKO.