• Op het Meesplein wordt vrijdag een kerstboom geplaatst.
• Op het Meesplein wordt vrijdag een kerstboom geplaatst. Foto: nl.123rf.com

Kerst op het Meesplein in West

leerdam • Op initiatief van de werkgroep Het Meesplein wordt vrijdag 16 december op het Meesplein in wijk West in Leerdam een grote kerstboom neergezet. Kinderen mogen hier zelfgemaakte kerstversieringen in hangen.

Met allerlei activiteiten rondom kerst - waaronder de markt en de kerstboom - hoopt werkgroep Het Meesplein genoeg geld in te zamelen om een Tovertafel te kunnen kopen voor de bewoners van de Poort van West. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van Wijkraad West, wijkvereniging West End, Present, SamenDoen, gemeente Leerdam, het Heerenlanden College, Harm Wolthuis, omwonenden van het plein en medewerkers van Lucky's. Alle activiteiten staan in het teken van elkaar ontmoeten en leren kennen. Zo mogen alle kinderen van vier tot twaalf jaar woensdag 14 december tussen 15:00 en 16:30 uur bij wijkvereniging West End hun eigen kerstversiering maken. Deze kunnen zij dan zaterdagmiddag 17 december vanaf 15:00 uur zelf in de boom hangen. Deze zaterdagmiddag is verder nog een mini-kerstmarkt waar allerlei leuke kerstspulletjes worden verkocht die door de bewoners van de Poort van West zijn gemaakt. Verder is is er allerlei lekkers te koop. Denk aan: warme chocomelk, Glühwein en kerstkransen. Ook kunnen bezoekers een wens hangen in de kerstboom. Deze middag zal wethouder Teus Meijdam om 16:30 uur de lichtjes van de tien meter hoge kerstboom ontsteken.

Ook de opbrengst van het rad van avontuur dat tijdens het kerstconcert van Kunstliefde en Vriendschap op vrijdag 23 december draait gaat naar de Tovertafel, net als de opbrengst van de collecte van de kerstvolkszang in de Grote Kerk.