• De mannen werden donderdag door wethouder Wim van der Leij opgesloten.
• De mannen werden donderdag door wethouder Wim van der Leij opgesloten. Foto: Nico van Ganzewinkel

Serious Request succesvol

leerdam • De Leerdamse Serious Request-actie van afgelopen weekend heeft bijna 9.500 euro opgebracht.

Dit jaar was het Glazen Huis in Leerdam op een andere locatie te vinden, namelijk naast de Glasblazerij in de haven van Leerdam. Niet geheel toevallig want het uitgekozen doel van 3FM en het Rode kruis dit jaar is namelijk: bestrijding van longontsteking bij jonge kinderen in ontwikkelingsgebieden. Immers: zonder gezonde longen, geen glaskunst. Dat was ook een van de redenen om deze locatie uit te kiezen. Ook konden er mooie activiteiten georganiseerd worden binnen de Glasblazerij. Zo is er een bierproeverij gehouden en Nikky's Dance gaf optredens. Ook waren er verschillende optredens van bandjes.

Niet alleen konden de mensen komen doneren en plaatjes aanvragen, ook konden de aanwezigen een Glaslot kopen van tien per stuk. Met dit lot maken de eigenaren kans op tien mooie glaskunstwerken. De winnende loten worden getrokken op vrijdag 23 december om 20:00 uur in de Glasblazerij door notaris Frederiek Wolthuis, Er zijn overigens nog Glasloten beschikbaar.

Afgelopen zaterdag werden de drie dj's door wethouder Bart Bruggeman bevrijd uit het glazen huis en konden ze hun tanden voor het eerst in drie dagen in een grote tosti zetten. Het opgehaalde geld - bijna 9.500 euro - wordt door onder meer de dj's en vrijwilligers naar het echte Glazen Huis in Breda gebracht.


q www.seriousrequestleerdam.nl