• Op de foto: Ton van Kooten, Kees Kool en René v/d Linden.
• Op de foto: Ton van Kooten, Kees Kool en René v/d Linden. Foto: Aangeleverd

Kees Kool kampioen viscompetitie

leerdam • Kees Kool is winnaar geworden van de viscompetitie van personeelsvereniging De Glasfabriek. Afgelopen week werden de prijswinnaars gehuldigd.

Er zijn tien competitiewedstrijden gevist, waarvan de beste vijf mee telden voor de competitie. In totaal werd er tijdens de competitie 243 kilo vis gevangen, dat is 35 kilo meer dan in 2015. De reden hiervan is dat de wedstrijden steeds met mooi weer werden gehouden. Er waren vijftien deelnemers, waarvan er twaalf in de eindstand zijn gekomen. De grootste vis werd op dinsdag 7 juni gevangen door Lambert Jansen, een roofblei van 64 centimeter. Winnaar van de competitie werd Kees Kool met zeven klassementspunten en totaal 41 kilo vis, tweede werd René van der Linden met acht punten en 53 kilo. Derde werd de kampioen van vorig jaar, Ton van Kooten met acht punten en 40 kilo vis. De verdere uitslag: 4. Lambert Jansen met zestien punten, 5. Joop Woelke 21 punten, 6. Piet de Kruijff 21 punten, 7. Henk v/d Oever 23 punten, 8. Rudi Kaldenberg 23 punten, 9. Kees Sprado 26 punten, 10. Jasper de Kogel 35 punten, 11 Wim Stutz 42 punten en 12 Nico Nieuwboer 44 punten.

Naast de competitie zijn er koppelwedstrijden en een marathon gevist. Door alle gevangen vis per deelnemer op te tellen, ontstaat een klassement van gevangen gewicht. De winnaar mag zich de koningsvisser noemen. Dit jaar werd dat Ton van Kooten met 102 kilo, tweede is Kees Kool met 74 kilo en derde Joop Woelke met 61 kilo vis. De verdere uitslag: 4. René v/d Linden 59 kilo, 5. Henk van den Oever 49 kilo, 6. Lambert Jansen 46 kilo, 7. Kees Sprado 41 kilo, 8. Piet de Kruijff 28 kilo en 9. Jasper de Kogel 20 kilo.