• BCL (hier op archieffoto) won met 2-6 van Houten.
• BCL (hier op archieffoto) won met 2-6 van Houten. Foto: Aangeleverd

Forse 2-6 uitwinst voor BC Leerdam

leerdam • BC Leerdam 1 speelde zondag uit tegen team 2 van Houten. De Leerdamse badmintonners moesten het doen zonder de geblesseerde Jan Peter Sprong. Rudolf Schellen uit team 3 werd opgetrommeld om in te vallen. BCL won met 2-6.

De dubbels gingen tegelijkertijd van start. Bij beide wedstrijden was er een driesetter nodig om te bepalen wie er zou winnen. Jeffrey van Luijn en Rudolf Schellen keken vaak tegen een kleine achterstand aan. Door rustig te blijven, wisten de heren van Leerdam telkens weer terug te komen en zo het eerste punt in de wacht te slepen. De dames Ans van Hoogdalem en Meltem van 't Pad hadden in de tweede set even een dipje en waren niet geconcentreerd genoeg. Hierdoor verloren ze de tweede set. In de derde set hielden ze goed de druk op hun tegenstanders en haalden ze het tweede punt voor Leerdam binnen.

Singels

Daarop was het de beurt aan de eerste heer, Jeffrey van Luijn, om te gaan singelen. Jeffrey liet zijn tegenstander alle hoeken van de baan zien. De tegenstander wist niet wat hij moest doen en maakte veel fouten. Zo werd het eenvoudig 0-3 in het voordeel van de Leerdammers.

Ook eerste dame Meltem van 't Pad was aan de beurt om te singelen. De verkouden Meltem was na een paar punten al 'helemaal kapot'. Toch wist ze haar tegenstandster uit te spelen en door iets te veel fouten van haar tegenstander wist de Leerdamse het vierde punt binnen te halen. Invaller Rudolf Schellen speelde een heel goede partij tegen de technische heer van Houten. Rudolf vloog heen en weer over de baan en wist zich kranig te weren. Helaas was zijn tegenstander toch net iets sterker, waardoor het eerste punt naar Houten ging. Tweede dame Ans van Hoogdalem liet ondanks haar blessure zien dat ze het singelen nog niet verleerd is. Ze liet haar tegenstandster goed lopen, waardoor Ans nauwelijks in de problemen kwam. Dat leverde het vijfde punt op voor de Leerdammers.

Mixen

De mixen gingen tegelijkertijd van start. Rudolf Schellen en Ans van Hoogdalem konden in de eerste set goed meekomen met de sterke mix van de tegenstanders. In de tweede set waren hun tegenstanders gewoon een stuk beter en gingen de Leerdammers voor de tien punten. Dat is ze gelukt. Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad hadden in de tweede mix een driesetter nodig om te winnen. In de eerste set wonnen de Leerdammers vrij eenvoudig. In de tweede en derde set waren Jeffrey en Meltem niet scherp genoeg en maakten te veel fouten. Wonder boven wonder kwamen de Leerdammers terug van een achterstand van 20-17 en wonnen de derde set met 20-22. Hierdoor werd de eindstand 2-6 in het voordeel van de Leerdammers. Team 1 staat ondanks alle blessures keurig op een vierde plek.