• WHV (hier op archieffoto) verloor van Jola Olympus.
• WHV (hier op archieffoto) verloor van Jola Olympus. Foto: Aangeleverd

Gevoelige nederlaag voor heren WHV

asperen • De Asperense volleybalheren hadden zaterdag de nummer 10 van de ranglijst Jola Olympus uit Made op bezoek. Een mooi moment om de afstand naar de staart van de ranglijst te vergroten. Helaas pakte dit anders uit: WHV verloor met 1-3.

Net als in de voorgaande weken liet de ploeg het na om boven de 20 punten door te drukken. De eerste set startte WHV rommelig: vanwege omzettingen in de ploeg was het zoeken naar de juiste posities. Daarna kwam WHV echter prima op stoom en liep zelfs uit naar een voorsprong van 19-14. Normaal gesproken voldoende voor de setwinst, maar op dit moment niet voor de Asperense ploeg. Opnieuw kroop er onzekerheid in de ploeg, waardoor het spel rommelig werd. De tegenstander rook bloed en schakelde een tandje bij. De thuisploeg zag de voorsprong verdwijnen en moest zelfs toestaan dat de eerste set naar Jola ging. In de tweede set dreunde de klap nog na en was WHV de onderliggende partij. De passing was onrustig, zodat de setups vaak noodgedwongen op hoog buiten moesten. Daarbij lukte het de Asperense aanvallers onvoldoende om de verdediging van Jola te verschalken. De bezoekers hadden hun blokkering en veldverdediging namelijk prima ingericht op het Asperense spel. De derde set wist WHV weer beter in hun spel te komen. Aanvoerder Stefan Arp gaf het goede voorbeeld door harde ballen af te wisselen met slim geplaatste ballen. Ook de middenaanvallers werden, mede door het goede spel van libero Joost de Jong, wat vaker bereikt. Toch lukte het ondanks de voorsprong opnieuw niet de set af te maken. Jola voerde de druk op en zag WHV weer bezwijken. Gelukkig werd de vierde set wel een prooi voor de thuisclub, zodat de ploeg toch nog een punt overhield aan dit duel. Door deze nederlaag heeft Jola evenveel punten als WHV.

Volgende week wacht in Etten-Leur het duel met de nummer twee: Rowi.