Donkere wolken boven LRC Leerdam

zuidland • De situatie van LRC was al niet rooskleurig en die is er na de nederlaag bij Zuidland ook zeker niet beter op geworden. "En dat is een behoorlijk understatement", beseft trainer Koen Janssen.

LRC degradeerde afgelopen seizoen uit de hoofdklasse en gaat nu met slechts elf punten als nummer dertien van de 1e klasse C opnieuw op een degradatieplek de winterstop in. "We hebben een zeer teleurstellende seizoenshelft achter de rug. Dit zijn moeilijke tijden en het zal na de winter beter moeten", zei Janssen. "De speelstijl moet anders, want zo doorgaan heeft geen zin."

Redding

LRC speelde bij Zuidland zeker niet goed, maar had niet hoeven verliezen. De start van de Leerdammers was stroef en doelman Elroy Vink moest al in de eerste tien minuten twee keer redding brengen. Danny van Steijn ging voor rust onder een bal door en Zuidland kwam op voorsprong. Alleen Mounir el Ouazizi slaagde er daarna in om een doelpunt te maken. Dat betekende kort voor rust de 1-1. Daarvoor hadden André Zondag, weer voor het eerst in de basis, en Christian van Herp al kansen gemist.

Kansen

Na rust miste LRC opnieuw de nodige kansen. El Ouazizi en Rogier Gerritsen hadden hun vizier niet op scherp.
El Ouazizi schoot op de lat en een bal van Gerritsen werd van de lijn gehaald. Ook een inzet van Thomas Heideman van een meter of zeven trof geen doel. Daardoor was één treffer van Zuidland, halverwege de tweede helft, voldoende voor de winst.