Kostbare 4-1 winst voor Haaften

haaften • Haaften behaalde thuis tegen NEO'25 een kostbare 4-1 zege. Halfweg de competitie staat Haaften nog steeds op een plaats die de ploeg straks tot degradatieduels veroordeelt, maar na deze mooie winst is de achterstand op de veilige zone nog slechts één punt.

Haaften-trainer Denny van Geffen was tevreden: "Deze zege hadden we hard nodig. Zo kunnen we met een goed gevoel overwinteren. Haaften sluit keurig aan bij de clubs net boven ons. De winst was ook dik verdiend. Tactisch stond het goed. Alleen hadden we voor rust al meer acties voorin moeten maken. Na rust hebben we het echter knap uitgespeeld."

Paal

Na een kwartier nam Haaften de leiding. De 17-jarige Daniël van Zuijdam passeerde twee man en schoot de 1-0 in de hoek. Halfweg de eerste helft was Haaften dichtbij een ruimere voorsprong. Na een goede actie van Danny Verwolf schoot Sam Onink tegen de paal. De laatste kans voor rust was ook voor Sam Onink, maar diens knal werd door de keeper knap gekeerd. Al snel na rust was Dave Uters dichtbij de gelijkmaker, maar Niek van Velzen redde op de doellijn. Een kwartier na rust liep Haaften uit. Een vrije trap van Danny Verwolf verdween via Jeffrey Wolf in doel: 2-0. Bij een kopbal van Laurens Bogers voorkwam Haaften-doelman Lars Tertoolen een snelle tegengoal.

Corner

Halfweg na rust besliste Haaften de partij. Uit een vrije trap van de net ingevallen Mark Timmer scoorde Danny Verwolf: 3-0. Uit de mooiste Haaften-aanval had het al 4-0 moeten zijn, doch invaller Ali el Abdi miste jammerlijk vlak voor een leeg doel. Even later viel dat vierde doelpunt toch. Na een corner van Sam Onink werd de kopbal van Jeffrey Wolf op de doellijn gered, maar Jessey de Jong knalde toch raak: 4-0. Vlak voor tijd redde NEO'25 via Jordy Rosenbrand alsnog de eer: 4-1.