• WNC leed tegen het sterke Kloetinge de eerste thuisnederlaag.
• WNC leed tegen het sterke Kloetinge de eerste thuisnederlaag. Foto: Jeroen de Bruin

Eerste thuisnederlaag voor Waardenburgers

Kloetinge te sterk voor WNC: 1-3

waardenburg • WNC ging met een nederlaag tegen Kloetinge de winterstop in. Op de 1-3 uitslag viel weinig af te dingen. Het was overigens pas de eerste thuisnederlaag van WNC.

Hoewel aan alle Zeeuwse doelpunten een fout van WNC-doelman Arjen Kaasjager voorafging, was de zege ook op basis van het spelbeeld verdiend. WNC-trainer Cor Prein vond echter wel dat zijn ploeg goed gespeeld had. "Dat we verliezen is geen schande, want Kloetinge heeft namelijk een heel goede ploeg. De beste tegenstander die ik dit seizoen gezien heb. Ze waren gewoon beter." De Waardenburgers voerden na rust de druk op, maar niet lang nadat Vincent Verheul van elf meter de 0-1 ruststand had weggepoetst, ging Kaasjager twee keer opzichtig in de fout en waren de Waardenburgse kansen verkeken. "Daar kun je niet tegen voetballen", besefte Prein. "Dat Arjen die fouten maakt is vervelend, maar dat kan een keer gebeuren. We moeten het maar proberen weg te lachen."

Compact

Kloetinge liet voor rust al zien waarom het dit seizoen goed presteert en weinig doelpunten tegen krijgt. De ploeg speelde zeker niet defensief, maar compact en zette de thuisploeg constant vroeg onder druk. WNC kon daar moeilijk onderuit voetballen, maar gaf ook weinig kansen weg. Tom de Bonte schoot al in de eerste minuut over en na een goed halfuur spelen deed ook Mark Schuit dat uit vrije positie. Kort daarna was het diezelfde Schuit die wel raak schoot. De aanvaller kwam vanaf rechts naar binnen en van een meter of twintig mikte hij in de korte hoek, waar Kaasjager over de bal heen dook: 0-1.

Strafschop

Na rust kwam WNC steeds beter in de wedstrijd en de ploeg kreeg al snel een goede kans. Na een vrije trap van Nick Vijlbrief dook Mark den Hartogh op bij de tweede paal, maar hij mikte zijn inzet net langs de tweede paal. Het bleek uitstel van executie voor Kloetinge, want na een kwartier ging de bal op de stip. De Brabantse scheidsrechter Bernard Elissen zag dat Roy Mulder een voorzet van Bas Smulders tegen zijn hand kreeg en bestrafte dit met een strafschop. Verheul schoot hard in de hoek en zette de kans zo op kundige wijze om in de gelijkmaker.

WNC dacht door te gaan drukken, maar stond vijf minuten later weer op achterstand. Een diepe bal leek een prooi voor Arjen Kaasjager, maar hij liet de bal los en de sterk spelende Xander van der Poel pikte hem op en profiteerde door in het lege doel raak te schieten: 1-2. Twee minuten later was het Waardenburgs verzet gebroken. Een kopbal van Julius Bliek uit een hoekschop leek een eenvoudige prooi voor Kaasjager, maar de bal verdween door de grabbelende handen van de ongelukkige doelman in het doel. Deze klap kwam WNC niet meer te boven en de ploeg wist geen kans meer te creëren om nog terug in de wedstrijd te komen. Kaasjager kon nog een keer zijn vertrouwen wat oppoetsen. In blessuretijd kwam hij oog-in-oog met Kloetinge-spits Tom de Bonte op knappe wijze als winnaar uit de strijd.

"Kloetinge had voor rust de overhand, maar wij konden wel wat speldenprikjes uitdelen", zag Prein. "Na rust wisten we dat we niks te verliezen hadden, dus pakten we ze gelijk beet. Tot de 1-1 was het prima. Daarna wilden we doordrukken, maar dat liep dus even anders."

WNC gaat de winterstop in met een plek in de middenmoot als nummer zeven van de 1e klasse C. Prein keek tevreden terug op de eerste seizoenshelft. "We hebben in sommige wedstrijden te weinig gepakt, maar soms ook te veel gekregen, dus het aantal punten dat we hebben is terecht. Tegen de topploegen hebben we veel gelijk gespeeld en dus aardig gepresteerd. Maar tegen enkele lager geklasseerde ploegen hebben we het af en toe laten afweten. Dat komt ook door de personele bezetting. We hebben wat teveel last van blessures gehad."

"Ook vandaag hebben weer spelers moeten spelen die je eigenlijk wat rustiger wilt brengen. Maar met een steeds fitter wordende ploeg heb ik alle vertrouwen in een goede tweede helft van het seizoen."