Wel en wee tijdens Raadsplein

leerdam • Tijdens het Raadsplein van afgelopen donderdag wisselden goed en slecht nieuws elkaar af.

Het vrachtverkeer dat door Oosterwijk davert, kreeg de meeste aandacht. Maar er was ook goed nieuws uit het kerkdorp: de haan op de toren is weer in goede doen. Tijdens de restauratie in 2001 ging er wat mis en werd de haan zonder kogel terug geplaatst, waardoor het weerhaantje star en stijf steeds dezelfde kant opkeek. Inmiddels is de kogel terug geplaatst, zodat de haan weer met alle winden meewaait. Inmiddels doet zich overigens een nieuw probleem voor: de kerkklok slaat niet meer. Zodat de gemeente opnieuw in actie moet komen.

Wateroverlast

En er was meer narigheid: meerdere bewoners ten zuiden van de Tiendweg klaagden over aanhoudende wateroverlast waar ze steeds vaker mee te maken krijgen. "De hele wijk heeft er last van", meldden buurtbewoners. "En ook in Oosterwijk speelt dit probleem. Jullie maken de sloten wel breder, maar er is geen afvoer."

Volgens wethouder Wim van der Leij wordt de situatie beter als straks de buitenruimte 'achter de Pijp' wordt aangepakt. Maar al te veel vertrouwen hadden de betrokkenen daar niet in. "Maar bij Het Laantje verandert er niets. We zwemmen al tien jaar." Waarop 'de gemeente' beloofde de situatie te gaan volgen.