• Eén van de werken die bij Van der Wal te zien is.
• Eén van de werken die bij Van der Wal te zien is. Foto: Betuwefotograaf

Weervrouw opent expo Van der Wal

leerdam • RTL-weervrouw Helga van Leur opent vrijdag een unieke expositie met werk van de Betuwefotograaf bij Van der Wal interieur-adviseurs.

Maar zelden is het werk van de Betuwefotograaf afgedrukt en hangend aan een muur zien. Mark Timmer van Van der Wal interieur-adviseurs uit Leerdam geeft de Betuwefotograaf alle ruimte om zijn werken in de 2500 m2 grote benedenverdieping aan het publiek voor te stellen. "Hier kunnen we laten zien hoe zo'n prachtplaat van de Betuwe boven de bank hangt. En een deel van onze meubels komt ook uit de Betuwe, zoals Gispen, Gelderland en Havee LookLine uit Culemborg. Een mooie combinatie", merkt Timmer enthousiast op.

De naam Marinus de Keijzer uit Rhenoy is niet zo bekend. Maar zeg je 'De Betuwefotograaf', dan gaat er wel een lampje branden. Hij verzamelde tienduizenden 'likes' op Instagram en Facebook met zijn foto's van de ontluikende dag in de Betuwe.

De prachtige foto's van schapen in de wei en bomenranden in het weiland met ontelbare kleuren zijn dikwijls te zien bij het RTL Weer gepresenteerd door Helga van Leur. Ook in het buitenland verschijnen de ingelijste foto's van De Betuwefotograaf. Voornamelijk in de huiskamers van geëmigreerde Nederlanders in Brazilië en Amerika.

Van Leur opent vrijdag 16 december om 17.00 uur de expositie van De Betuwefotograaf bij Van der Wal interieurs aan de Techniekweg in Leerdam. Daarna zijn de foto's van De Betuwefotograaf te zien tot en met 7 januari.

Marinus de Keijzer is tijdens de expositieperiode elk weekend op vrijdag- en zaterdagmiddag aanwezig om een toelichting te geven bij zijn werk.