• Imagine Dance-Events heeft er zin in.
• Imagine Dance-Events heeft er zin in. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Nieuw: pendeldienst vanuit Neerijnen naar Herwijnen

Weer oud- en nieuwfeest in Herwijnen

herwijnen • Nieuw dit jaar bijvoorbeeld is de kleine tent die tijdens de nieuwjaarsnacht naast de hoofdtent komt te staan, voor mensen die even uit de drukte weg willen. Tanja Polman van Imagine Dance-Events legt uit: "We kregen van veel mensen uit de omgeving te horen dat ze op zich wel naar het feest wilden komen, maar dat ze het eigenlijk ook te druk vinden. Dus we dachten: dat moeten we oplossen. In de kleine tent staat ook een barretje en natuurlijk is er ook verwarming." Bovendien is het hele programma dit jaar wat uitgebreid. "Het is niet meer gewoon één dj die komt draaien, we pakken het wat grootser aan dit jaar."

Stampotten

Imagine Dance-Events organiseert dit jaar al voor de zevende keer activiteiten rondom oud en nieuw. Op vrijdag 30 december begint de eerste feestavond, de tent - zoals altijd te vinden bij de kruising van de Graaf Reinaldweg en de Nieuwe Steeg - gaat om 17:00 uur open. Polman: "Wij noemen dat de Herwijnse stampotavond, maar er is ook erwtensoep te krijgen. En voor kinderen worden er pannenkoeken gebakken, deze kunnen ze zelf versieren en opeten." Vanaf 19:00 uur begint het cabaretgedeelte van de avond, de organisatie heeft een aantal tonpraters gestrikt. Bovendien kunnen aanwezigen zich deze avond al inschrijven voor de trekkertrek van Boeruh Rock. "Hier wordt volop gebruik van gemaakt, voorgaande jaren zaten we dezelfde avond al aan het maximum aantal deelnemers."

De Hollandse feestavond begint vervolgens om 21:00 uur, dit is de enige activiteit waarvoor Imagine Dance-Events een entree vraagt, namelijk: tien euro. Deze avond komen dj D'n Bally en feestzangers Arjon Oostrom en Johnny Gold optreden.

Er is dit jaar geen oudejaarsmiddag, maar natuurlijk is er wel een uitgebreid nieuwjaarsfeest. De tent gaat zondag 1 januari om 01:00 uur weer open. Dj Hansie - bekend van het beruchte duo De Oktoberfest-dj's - staat klaar om de hele nacht de leukste hits te draaien en er een knalfeest van te maken. Feestzanger Marco Kraats maakt de avond compleet met een optreden van een dik half uur, hij zingt zijn grootste hits voorbij komen. De entree is dus helemaal gratis.

Polman legt uit: "Dit is een bewuste keuze. We willen het evenement laagdrempelig houden, zodat mensen die nog nooit zijn geweest ook gewoon even kunnen komen kijken om de sfeer te proeven. Als je een entree gaat heffen van tien of vijftien euro, houdt dat toch mensen tegen." Na afloop - het feest is rond 05:00 uur afgelopen - is er koffie en een broodje voor de gasten die het tot het laatst hebben volgehouden.


Pendeldienst

Het is dit jaar mogelijk om vanuit diverse dorpen met de bus naar de feesttent in Herwijnen te komen met oud en nieuw. De bus maakt twee ritten. Rit één stopt om 00:45 uur bij de bushalte aan de Irenestraat in Hellouw, om 00:55 uur is de bus bij de halte Wittenberg in Haaften en om 01:05 uur bij de bushalte aan de Waalbandijk in Tuil. Deze rit is rond 01:15 uur bij de feesttent

Rit twee stopt om 01:25 uur bij de bushalte bij het gemeentehuis in Asperen, rijdt dan naar de bushalte Voorste Gewind in Heukelum (01:35 uur) en is om 01:50 uur bij de bushalte Molenlaan in Vuren en rijdt dan door naar de bushalte aan de Beatrixlaan in Dalem (01:55 uur). Deze rit is rond 02:10 uur bij de feesttent. Om 05:15 uur gaat rit één terug langs de hierboven genoemde haltes. Om 06:00 uur gaat rit twee terug langs de hierboven genoemde haltes. Een ticket voor de bus kost 3,50 euro exclusief servicekosten a 1,21 euro. Tickets zijn te koop via de website van Imagine Dance-Events.


q www.imaginedance-events.com

Janneke Kok