Genomineerden Stadsrechtenprijs bekend

leerdam • De makers van de voorstelling Erich und Du, JeugdActief Leerdam én de initiatiefnemers van de Bolderkarservice zijn genomineerd voor de Leerdamse Stadsrechtenprijs.

Jaarlijks roept de jury van de Stadsrechtenprijs Leerdammers op om mensen en organisaties aan te dragen die het afgelopen jaar initiatieven hebben genomen en nieuwe activiteiten hebben ontwikkeld of aan bestaande activiteiten iets nieuws hebben toegevoegd. De jury van de Stadsrechtenprijs heeft de inzendingen voor de Stadsrechtenprijs 2016 besproken en de punten toegekend.

De voorstelling Erich und Du is genomineerd, dit theaterstuk werd opgevoerd rond 4 en 5 mei en ging over de vriendschap tussen een Leerdamse familie en een Duitse soldaat. Het toneelstuk was gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De voorstelling was een groot succes, alle avonden waren stijf uitverkocht. De Bolderkarservice maakt ook kans op de prijs. Dit is een initiatief van zorginstelling De Lingebolder, de cliënten van deze instelling halen sinds kort herbruikbaar afval op in het centrum. Dit gebeurde al een tijdje in de wijk West, maar de Bolderkarservice is nu uitgebreid naar het centrum. Iedere dag gaat er een ploeg van acht cliënten en twee begeleiders met een bolderkar op pad. Ook Jeugd Actief is genomineerd, voor haar nieuwe kookactiviteit met kinderen.

De drie genomineerden presenteren zichzelf binnenkort aan de jury. Op basis van deze presentatie kiest de jury een winnaar. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Leerdam op maandag 9 januari in de Glasblazerij door wethouder Bart Bruggeman. De receptie start om 19:30 uur.

De jury van de stadsrechtenprijs bestaat uit de leden van het comité '600 jaar Stadsrechten Leerdam', onder meer: Bart Bruggeman (juryvoorzitter en wethouder); Gert Krijgsman (Bedrijvenkring Leerdam); Teunis Blom (Historische Vereniging Leerdam); Tjapko van Dalen (directeur Kleurrijk Wonen); Henk den Boer (cultuurinspirator) en Ronny Muller (bestuurder diverse maatschappelijke organisaties en gepensioneerd huisarts).