• Diploma's en onderscheidingen voor brandweermannen.
• Diploma's en onderscheidingen voor brandweermannen. Foto: aangeleverd

Brandweermannen in het zonnetje

regio • Tijdens de traditionele jaaravond van brandweer Lingewaal zijn de vrijwilligers van de brandweer weer in het zonnetje gezet.

Teamleider Ad van Wingerden vermeldde in zijn toespraak tijdens de avond dat 2016 een minder druk jaar is geweest dan voorgaande jaren, tot nu toe is de brandweer 95 uitgerukt. Opvallend dit jaar is wederom het grote aantal hulp- en dienstverleningen: 45 stuks, voor brand 38 keer en zes keer moest de brandweer in actie komen voor een AED-inzet.

Burgemeester Loes van Ruijven mocht op deze avond meerdere diploma's uitreiken en twee jubilarissen huldigen. De burgemeester toonde zich in haar toespraak uiterst tevreden over het vele werk dat de brandweer telkens maar weer verzet.

Diploma's

Diploma's zijn er behaald door Martin Groenenberg (het diploma gaspakdrager), Johan de Ridder (het diploma bevelvoerder), Erwin de Jong en Johan Blom (het diploma brandweerchauffeur) en Jevgeni van Steenis (het diploma manschap A).

Ook Mike den Ambtman werd welkom geheten, hij werd in 2016 aangesteld als aspirant-manschap voor het korps Lingewaal-Noord.

Onderscheiding

Deze avond ontvingen Wim Vroegh en Aart Keijzer een onderscheiding voor 25 jaar trouwe brandweerdienst. Tot slot werd er afscheid genomen van drie vrijwilligers: Martin Borrowski na zestien jaar brandweerdienst, Dick van Steenis na negentien jaar brandweerdienst en Richard Wierts na 26 jaar brandweerdienst.