• Jeffrey van Luyn en Jan-Peter Sprong in actie.
• Jeffrey van Luyn en Jan-Peter Sprong in actie. Foto: Aangeleverd

Ruime overwinning voor BC Leerdam

leerdam • Het eerste team van Badmintonclub Leerdam heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd in hun voordeel beslist. Het werd 7-1 tegen BC Didam, een redelijk eenvoudige overwinning.

Het enige punt van Didam kwam van de herendubbel. Jan-Peter Sprong en Jeffrey van Luijn speelden drie sets, maar kwamen niet echt lekker in hun spel. Meltem van 't Pad en Ans van Hoogdalem hielden goed druk op de tegenstander in hun damesdubbel. Het gevarieerde, snelle spel van de Leerdammers konden de dames uit Didam niet bijbenen. Na twee sets trokken Meltem van 't Pad en Ans van Hoogdalem de stand weer gelijk.

Niet fit

Jeffrey van Luijn is dit seizoen niet fit en haalt daardoor zijn gebruikelijke niveau niet, waardoor hij alle zeilen bij moet zetten om zijn punten te scoren. De eerste set van zijn singlepartij bestond uit lange rally's met van beide heren scherpe slagen. In de tweede set gaf zijn tegenstander min of meer op, zodat Jeffrey het duel makkelijk uit kon spelen.

Meltem van 't Pad had in de single tijd nodig om het spel van haar tegenstander door te krijgen en won de eerste set nipt. De tweede set won ze makkelijk met 21-6. De single van Jan-Peter Sprong was spannender. De hele wedstrijd ging gelijk op en aan het eind van beide sets kon Jan-Peter iets uitlopen. Hij had niet meer dan twee sets nodig om te winnen. Ans van Hoogdalem speelde sinds lange tijd weer een single en bleek dat nog niet verleerd te zijn. Door haar tegenstander diep achterin het veld te houden en af en toe met een 'netdrop' naar voren te halen, scoorde ze haar punten. Zodat met een 5-1 voorsprong werd gestart met de mixpartijen.

Jan-Peter Sprong en Ans van Hoogdalem speelden een mix zonder al te veel rally's. In de eerste set kregen ze hun eigen spel niet goed te pakken en verloren daardoor nipt met 19-21. De tweede en derde set konden ze het mixduo uit Didam goed onder druk houden met de korte slagen van Ans en harde smashes van Jan-Peter. De wedstrijd van Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad was snel voorbij, ze wisten wel raad met de verdedigende slagen aan de kant van Didam en wonnen simpel met 21-5 en 21-6.